Όλη η αλήθεια για τους αφυγραντήρες: Πώς λειτουργούν και πόσο συμφέρουν Πόση ενέργεια χρησιμοποιούν;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η κρίση της τελευταίας δεκαετίας και η ολοένα αυξανόμενη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχουν στρέψει πολλά νοικοκυριά στην επιλογή εναλλακτικών λύσεων θέρμανσης.

Πράγματι, σε σύγκριση με τις επιλογές στις οποίες συνήθιζαν να βασίζονται στο παρελθόν, οι Έλληνες σήμερα αναζητούν τις πλέον αποτελεσματικές και συμφέρουσες λύσεις σε ό,τι αφορά στη ζεστασιά του σπιτιού τους και την απόδοση της θέρμανσης στον χώρο τους.



Αυτός είναι ο λόγος που τα τελευταία έτη γίνεται μεγάλος λόγος για τους αφυγραντήρες. Χρόνο με τον χρόνο, όλο και περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά εξοπλίζονται με τις εν λόγω συσκευές. Ποια είναι, όμως, η αλήθεια για τους αφυγραντήρες; Άραγε, πώς λειτουργούν και πόσο συμφέρουν; Με τον χειμώνα να βρίσκεται προ των πυλών και τη θερμοκρασία να «πέφτει» μέρα με τη μέρα- το σίγουρο είναι πως αξίζει να εστιάσουμε στη συγκεκριμένη λύση θέρμανσης. Η ζεστασιά του σπιτιού είναι αναμφίβολα ένα θέμα που μας «καίει» και σίγουρα αξίζει την προσοχή μας.

Προστασία της υγεία μας

Όπως η ίδια η ονομασία της συσκευής αποκαλύπτει, η βασική χρήση ενός αφυγραντήρα είναι η αφαίρεση της υγρασίας από έναν χώρο. Ποιος είναι, λοιπόν, ο λόγος που όλο και περισσότερα νοικοκυριά στρέφονται στις συσκευές αυτές κατά τη διάρκεια του Χειμώνα;

Το πρώτο και βασικό στοιχείο αφορά στην υγεία μας αφού -μεταξύ άλλων- η υγρασία μπορεί να επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό την αναπνευστική μας λειτουργία. Πράγματι, όταν τα ποσοστά υγρασίας σε ένα σπίτι βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη μυκήτων που προκαλούν αλλεργίες και δυσκολία στην αναπνοή. Όταν δε τα ποσοστά αυτά ξεπερνούν το 70%, τότε ευνοείται η ανάπτυξη της μούχλας, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν σε ένα σπίτι υπάρχουν παιδιά και άτομα που υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα ή αρθριτικά.

Ένας αποτελεσματικός και σύγχρονος αφυγραντήρας, λοιπόν, αποτελεί μια οικονομική λύση για να δημιουργήσουμε άνετες συνθήκες στον χώρο μας και ένα καθαρό περιβάλλον για εμάς και την οικογένειά μας.



Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων

Ο δεύτερος, όμως, λόγος που καθιστά τους αφυγραντήρες ιδιαίτερα δημοφιλείς -και τον οποίο πολλοί δεν γνωρίζουν- σχετίζεται με το γεγονός ότι αποτελούν μια οικονομική λύση και μια εξαιρετική επιλογή για να δημιουργήσουμε στο σπίτι μας ιδανικές συνθήκες για την καλύτερη απόδοση της θέρμανσης.

Πράγματι, μια συσκευή αφύγρανσης μπορεί να μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Πώς και γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι όταν δεν υπάρχει υγρασία, τότε το σπίτι ζεσταίνεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Ως αποτέλεσμα, λοιπόν, χρησιμοποιούμε λιγότερο τη θέρμανση στο σπίτι μας -αφού η απόδοσή της ενισχύεται σε σημαντικό βαθμό με έναν αφυγραντήρα!

Αυτό σημαίνει πως σε ό,τι αφορά στη θέρμανσή μας, μία και μόνο συσκευή μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε οικονομία και την ίδια ώρα, να προστατέψουμε το σπίτι μας -αφού όπως είναι γνωστό, με το πέρασμα του χρόνου η υγρασία καταστρέφει τους τοίχους, τα έπιπλά μας και τα ξύλινα πατώματά μας!



Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε πρόβλημα με την υγρασία

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλετε να αποκτήσετε ένα καθαρό περιβάλλον και να δημιουργήσετε τις ιδανικές συνθήκες για την καλύτερη απόδοσης της θέρμανσης στο σπίτι σας, αξίζει να στραφείτε σε μια αξιόπιστη επιλογή που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την υγρασία.

Οι σταγόνες στο εσωτερικό των τζαμιών, τα σημάδια μούχλας στην οροφή ή τις γωνίες των τοίχων του μπάνιου και η ύπαρξη άσχημων οσμών, αποτελούν τρεις μόνο από τις βασικές ενδείξεις ότι τα ποσοστά της υγρασίας στο σπίτι σας βρίσκονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Προκειμένου, λοιπόν, να μην βιώσετε αντίστοιχες καταστάσεις, καλό είναι να ελέγχετε συχνά το σπίτι σας και να φανείτε προνοητικοί, βρίσκοντας εγκαίρως την κατάλληλη συσκευή αφύγρανσης για τους χώρους σας.



Σίγουρα, λοιπόν, αξίζει να κάνετε την έρευνά σας, προκειμένου να βρείτε μια λύση που ταιριάζει στις ανάγκες και το πορτοφόλι σας. Στην αγορά -όπως για παράδειγμα στα Praktiker- κυκλοφορούν σήμερα τεχνολογικά εξελιγμένοι αφυγραντήρες με ποικίλα τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμές που μπορούν να ικανοποιήσουν και τα πλέον απαιτητικά νοικοκυριά και φυσικά, να μπουν σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Από συσκευές αφύγρανσης με ροδάκια και χαμηλό θόρυβο λειτουργίας για µέγιστη άνεση μέχρι αφυγραντήρες που δίνουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικού ελέγχου.

Οι επιλογές είναι πολλές και εξηγούν το γιατί οι αφυγραντήρες έχουν μπει σχεδόν σε κάθε ελληνικό σπίτι τα τελευταία χρόνια. Το σίγουρο είναι πως οι κατάλληλες λύσεις θέρμανσης και οι «έξυπνες» και συμφέρουσες επιλογές μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ό,τι έχει να κάνει με τη ζεστασιά του σπιτιού μας και την εξοικονόμηση των χρημάτων μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


Ηλεκτρικοί αφυγραντήρες - Πόση ενέργεια χρησιμοποιούν;


Όταν η εσωτερική σας υγρασία είναι πολύ υψηλή για μεγάλες περιόδους κάθε φορά, τα μικρόβια και τα καλούπια θα αρχίσουν να ανθίζουν. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να αερίζετε το σπίτι σας. Ωστόσο, όλες οι κατοικίες δεν μπορούν να αερίζονται επαρκώς για να εκκενώσουν όλη την υγρασία. Αν δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός, θα πρέπει να εξετάσετε την αγορά ενός αφυγραντήρα.

Για μικρούς χώρους, οι μη ηλεκτρικές αφυγραντήρες όπως το  Pingi Mini ,  PingiSachel / Bag  ή  Pingi XL  είναι συνήθως η πιο αποτελεσματική λύση. Για τους μεγάλους χώρους, οι ηλεκτρικές αφυγραντήρες είναι μια καλύτερη λύση, ειδικά όταν ο εξαερισμός δεν αποτελεί επιλογή. Έτσι πώς επιλέγετε έναν κατάλληλο ηλεκτρικό αφυγραντήρα;



Πώς λειτουργούν οι ηλεκτρικοί αφυγραντήρες
Ας δούμε πρώτα πώς λειτουργούν οι ηλεκτρικοί αφυγραντήρες με εύκολο τρόπο. Η θεωρία είναι πραγματικά πολύ απλή: Μια μεταλλική επιφάνεια ψύχεται. Ο υγρός αέρας που έρχεται σε επαφή με τη μεταλλική επιφάνεια ψύχεται επίσης. Επειδή ο κρύος αέρας μπορεί να περιέχει λιγότερη υγρασία από τον θερμό αέρα, το νερό αρχίζει να συμπυκνώνεται στο μέταλλο. Αυτή η συμπύκνωση συλλέγεται σε πλαστικό κουβά, το οποίο μπορείτε να αδειάζετε τακτικά. Παρόλο που οι περισσότεροι ηλεκτρικοί αφυγραντήρες λειτουργούν με αυτό τον τρόπο, υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην απόδοση.

Κατανάλωση ενέργειας αφυγραντήρα
Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η κατανάλωση ενέργειας σε κιλοβατώρα (kWh) της συσκευής που αγοράζετε, καθώς και η αποτελεσματικότητα της συσκευής που χρησιμοποιεί αυτή την ενέργεια. Μπορείτε πάντα να βρείτε την κατανάλωση ενέργειας στην ετικέτα του προϊόντος. Στη συνέχεια, ελέγξτε την ενεργειακή απόδοση, η οποία εκφράζεται στον λεγόμενο ενεργειακό παράγοντα. Για έναν ηλεκτρικό αφυγραντήρα, ο ενεργειακός συντελεστής βασίζεται στις επιδόσεις του ανά kWh, ώστε να σας πω  πόσα λίτρα νερού από τον αέρα αφαιρούνται ανά kWh . Μπορείτε εύκολα να συγκρίνετε τους ενεργειακούς παράγοντες των κοινών μοντέλων με την επίσκεψη στην   ιστοσελίδα Energy Star .



Οι μεγάλες συσκευές είναι συχνά πιο αποδοτικές από τις μικρές. Ωστόσο, η συσκευή με τον υψηλότερο συντελεστή ενέργειας ενδέχεται να μην είναι πάντα η καλύτερη ή φθηνότερη επιλογή για εσάς, καθώς οι περισσότεροι χώροι δεν απαιτούν συσκευές υψηλής χωρητικότητας. Υπάρχουν επίσης σημαντικές διαφορές στην τιμή αγοράς μεταξύ των μοντέλων και του κατασκευαστή. Μπορεί να αξίζει τον κόπο να εξετάσετε τους μη ηλεκτρικούς αφυγραντήρες, ειδικά όταν έχετε ένα πρόβλημα υγρασίας σε ένα μικρό χώρο.

Ποιο θα είναι το κατά προσέγγιση λειτουργικό κόστος ενός ηλεκτρικού αφυγραντήρα;
Ας πάρουμε ένα τυποποιημένο μοντέλο που λειτουργεί στα 280 Watts-ώρα. Εάν ο τρέχων ρυθμός ισχύος είναι 15 σεντς / kW, ένας ηλεκτρικός αφυγραντήρας χρησιμοποιεί 4,2 σεντς ενέργειας ανά ώρα. Ως εκ τούτου, αν το τρέχετε για 10 ώρες την ημέρα, το κόστος είναι 10 ώρες * 4,2 σεντ = 42 σεντς / ημέρα ή περίπου $ 153,30 ανά έτος. Φυσικά, οι υπολογισμοί που παρουσιάζονται παραπάνω βασίζονται σε κατά προσέγγιση αριθμούς, αλλά δίνουν μια καλή εικόνα των λειτουργικών εξόδων.

Ποια πράγματα πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά ενός ηλεκτρικού αφυγραντήρα;
Σε πραγματικό χρόνο, το κόστος λειτουργίας ενός ηλεκτρικού αφυγραντήρα εξαρτάται από το μέγεθος ενός χώρου, την υγρασία που εισέρχεται στο χώρο, τον αριθμό ωρών που χρειάζεται να τη διατηρήσετε και το ρυθμό kWh που χρεώνει η εταιρεία παραγωγής ενέργειας. Η θερμοκρασία περιβάλλοντος μπορεί επίσης να επηρεάσει την απόδοση ενός ηλεκτρικού αφυγραντήρα. Επιπλέον, δεν έχουν όλα τα διαστήματα διαθέσιμη αξιόπιστη πηγή ενέργειας. Πάντα να λαμβάνετε υπόψη το θόρυβο ενός ηλεκτρικού αφυγραντήρα. Ορισμένοι ηλεκτρικοί αφυγραντήρες μπορεί να είναι τόσο θορυβώδης όσο οι ανεμιστήρες του βάθρου, γι 'αυτό φροντίστε να δοκιμάσετε πριν αγοράσετε.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει μια καλά ενημερωμένη απόφαση όταν επιλέγετε έναν αφυγραντήρα επειδή το κόστος λειτουργίας ενός υπερβολικά μεγάλου αφυγραντήρα ενδέχεται να είναι υψηλότερο από το να εγκαταστήσετε επαρκή εξαερισμό. Επίσης, ένας μεγάλης χωρητικότητας ηλεκτρικός αφυγραντήρας είναι απλά υπερβολικός για πολλούς χώρους. Ελπίζουμε ότι αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε μια ενημερωμένη επιλογή.


Πόσο κοστίζει ένα αφυγραντήρα να δουλέψει

Οδηγός για το κόστος λειτουργίας του αφυγραντήρα
Συχνά μας ρωτάμε πόσο κοστίζει η λειτουργία ενός αφυγραντήρα. Είναι ένα σημαντικό θέμα, καθώς οι αυξανόμενοι λογαριασμοί ενέργειας ανάγκασε όλους τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να συνειδητοποιήσουν πόσο κοστίζουν οι συσκευές τους.

Είναι δύσκολο να απαντήσουμε, καθώς το κόστος ποικίλλει άγρια. Παράγοντες όπως η θερμοκρασία, ο τύπος αφυγραντήρα ( αποξηραντικό ή ψυκτικό μέσο ) και τα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας επηρεάζουν το κόστος λειτουργίας. Οι κατασκευαστές συγχέουν το ζήτημα προσθέτοντας τη φράση "ενεργειακά αποδοτική" σε κάθε περιγραφή προϊόντος - είτε αξίζει ή όχι.

Με αυτό είπε, είναι δυνατό να πάρει μια γενική ιδέα για το λειτουργικό κόστος του αφυγραντήρα πριν αγοράσετε. Στόχος αυτού του άρθρου είναι να σας δώσει μια γενική εικόνα των λειτουργικών εξόδων, ώστε να μπορείτε να υπολογίζετε τον προϋπολογισμό για το νέο σας αφυγραντήρα.

Σημείωση: Ελέγξτε πόσο χρόνο θα λειτουργήσει ο αφυγραντήρας σας  εάν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε το κόστος ενέργειας διατηρώντας παράλληλα μια υγιή σχετική υγρασία.

Η γρήγορη απάντηση
Το κόστος λειτουργίας ενός αφυγραντήρα ποικίλλει ανάλογα με την ονομαστική ισχύ και το τιμολόγιο ενέργειας. Ακολουθεί μια χονδρική εκτίμηση χρησιμοποιώντας το  μέσο ενεργειακό τιμολόγιο 15,41p / kWh , που ήταν ο μέσος όρος τον Ιούνιο του 2017 .

Αξιολόγηση ισχύος Ανά ώρα Ανά μέρα* Ανά εβδομάδα
250W £ 0,04 £ 0,46 £ 3.24
500W £ 0,08 £ 0,92 £ 6.47
750W £ 0,12 £ 1,39 £ 9.71
Εάν χρειάζεστε μόνο έναν αφυγραντήρα για 2-4 ώρες την ημέρα, ο οποίος είναι κοινός όταν έχει καθοριστεί η αρχική υγρασία, το κόστος ενέργειας (ανά ημέρα ή εβδομάδα) είναι πιθανό να είναι ακόμη χαμηλότερο.

Δεδομένα που παρέχονται από το Sust-It.net και είναι μια  εκτίμηση που βασίζεται μόνο σε ενεργειακό κόστος 15,41p / kWh.

* Με βάση τη χρήση 12 ωρών ανά ημέρα.

Τα βασικά
Όλοι οι αφυγραντήρες βαθμολογούνται σε Watt (W) . Αυτή είναι η ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιεί ο αφυγραντήρας, ο οποίος είναι ένας άλλος τρόπος να δηλώνεται η ποσότητα ενέργειας ανά δευτερόλεπτο που χρειάζεται ο αφυγραντήρας για να τρέξει . Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς, τόσο περισσότερη ενέργεια θα χρησιμοποιήσει ο αφυγραντήρας.

Τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα από αυτό. Ενώ ένας αφυγραντήρας πωλείται με ονομαστική ισχύ, αυτό δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιεί αυτή τη δύναμη όλη την ώρα .

Οι περισσότεροι αφυγραντήρες έχουν πολλαπλές λειτουργίες. Οι χαμηλές ή μεσαίες ρυθμίσεις του ανεμιστήρα χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια, αν και δεν αφαιρούν την υγρασία τόσο γρήγορα. Όταν παίρνετε για πρώτη φορά ένα αφυγραντήρα, πιθανότατα θα το χρησιμοποιήσετε με πλήρη ισχύ για να καθορίσετε ένα επίπεδο γραμμής υγρασίας. Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, ο αφυγραντήρας μπορεί να λειτουργεί όλη την ημέρα.

Μόλις έχει καθοριστεί αυτή η γραμμή βάσης, ωστόσο, πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να εκτελέσετε τον αφυγραντήρα για περισσότερες από μερικές ώρες την ημέρα. Μπορεί επίσης να χρειαστείτε μόνο τις ρυθμίσεις χαμηλής ή μεσαίας τάσης, οι οποίες μειώνουν περαιτέρω τη χρήση ενέργειας.

Υπάρχει επίσης η ατελείωτη συζήτηση μεταξύ αποξηραντικών και ψυκτικού (συμπιεστή) αφυγραντήρων . Μιλάμε περισσότερο για τις γενικές διαφορές εδώ , αλλά ένας αφυγραντήρας ψυκτικού λειτουργεί καλύτερα σε θερμότερες θερμοκρασίες, ενώ ένα αποξηραντικό είναι η καλύτερη επιλογή για εφαρμογές χαμηλής θερμοκρασίας.

Από την άποψη της ενεργειακής απόδοσης, ωστόσο, ένας αφυγραντήρας ψυκτικού μέσου είναι συχνά φθηνότερος για να τρέξει . Ωστόσο, οι αποξηραντές αποξηραντικού έχουν ένα φαινόμενο θέρμανσης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να θερμαίνετε το σπίτι σας τόσο πολύ κατά τους χειμερινούς μήνες. Είναι επίσης ταχύτερα στην απομάκρυνση του νερού σε πιο δροσερές συνθήκες, γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να λειτουργούν τόσο πολύ ώστε να διατηρείται χαμηλή υγρασία.

Είναι οι Αφυγραντήρες ενεργειακά αποδοτικές;
Η απάντηση είναι ότι εξαρτάται .

Οι κατασκευαστές αφυγραντήρων έχουν μεγαλύτερη συνείδηση ​​της χρήσης ενέργειας από ποτέ. Οι νεώτερες αφυγραντήρες χτίζονται με μια ποικιλία χαρακτηριστικών εξοικονόμησης ενέργειας για να μειώσουν το κόστος ενέργειας.

Ένα καλό παράδειγμα είναι η Meaco Low Energy (η οποία είναι και η κορυφαία επιλογή μας προς το παρόν). Με ισχύ ισχύος μόλις 255W, κοστίζει περίπου £ 0,04 ανά ώρα για να λειτουργεί με πλήρη ισχύ. Ο αφυγραντήρας περιλαμβάνει επίσης το "Control Logic" της Meaco, ώστε να ανάβει και να απενεργοποιείται ανάλογα με την τρέχουσα υγρασία.

Τι γίνεται με έναν αφυγραντήρα με υψηλότερη ονομαστική ισχύ;

Το  Meaco DD8L Portable , για παράδειγμα, είναι ένας αποξηραντικός αφυγραντήρας με ισχύ ισχύος 650W. Αυτό σημαίνει ότι κοστίζει περίπου £ 0,10 ανά ώρα για να λειτουργεί με πλήρη ισχύ. Δεδομένου ότι είναι μια μηχανή ξηραντικού, θα ζεστάνει ένα δωμάτιο και θα απομακρύνει το νερό πιο γρήγορα σε πιο δροσερές συνθήκες. Αυτό μπορεί να αντισταθμίσει το επιπλέον κόστος ενέργειας - αν και σε θερμότερες συνθήκες ένα ψυκτικό μέσο είναι η φθηνότερη επιλογή.

Αυτό δεν σημαίνει ότι  όλοι οι  αφυγραντήρες είναι ενεργειακά αποδοτικοί. Ορισμένοι αφυγραντήρες χαμηλής ποιότητας χρησιμοποιούν πολύ περισσότερη ενέργεια από ό, τι πρέπει, ενώ παράλληλα επιβραδύνουν την εξάτμιση του νερού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορείτε να πάρετε μια εξαιρετική αφυγραντήρα για κάτω από £ 200, είναι συνήθως καλύτερο να περάσετε λίγο επιπλέον σε ένα υψηλής ποιότητας μηχανή.

Υπάρχει επίσης μια σειρά χαρακτηριστικών που μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας. Εάν ανησυχείτε για το ενεργειακό σας λογαριασμό, προσέξτε:

Humidstat + Έξυπνο Έλεγχο . Αν ένας αφυγραντήρας παρακολουθεί την υγρασία και ενεργοποιεί μόνο όταν χρειάζεται, θα χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια.
Υδρόφιλη επίστρωση πηνίου . Οι αφυγραντήρες ψυκτικού μέσου με αυτή την επίστρωση έχουν υψηλότερα ποσοστά εκχύλισης νερού, επομένως δεν χρειάζεται να τρέχετε τον αφυγραντήρα για όσο χρονικό διάστημα.
Προστασία κατά της ξήρανσης . Ορισμένοι αφυγραντήρες απενεργοποιούνται αυτόματα αν ο αέρας είναι πολύ στεγνός. Αυτό αποτρέπει τα ξηρά και ραγισμένα χείλη μειώνοντας παράλληλα τον λογαριασμό σας για ενέργεια.
Γρήγορη εκχύλιση νερού . Όσο γρηγορότερα ο αφυγραντήρας αφαιρεί την υγρασία από τον αέρα, τόσο μικρότερος χρόνος θα χρειαστεί να ανάψει. Το κλειδί είναι να επιλέξετε το σωστό αφυγραντήρα για το περιβάλλον (δηλ. Ένα ξηραντικό για ψυχρότερα δωμάτια ή ένα ψυκτικό για θερμότερο)
Τα οφέλη υπερτερούν των εξόδων;
Όπως πιθανώς έχετε καταλάβει, είναι συχνά δύσκολο να υπολογίσετε το κόστος λειτουργίας ενός αφυγραντήρα. Εκτός από την ονομαστική ισχύ του μηχανήματος, οι τρέχουσες δαπάνες επηρεάζονται από την υγρασία, τη θερμοκρασία, τις λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας και το χρόνο λειτουργίας.

Με αυτό κατά νου, πώς μπορείτε να αποφασίσετε αν ένα αφυγραντήρα αξίζει τα χρήματα;

Εάν το σπίτι σας είναι γεμάτο με υγρασία, συμπύκνωση ή ακόμη και μούχλα, ένας αφυγραντήρας παρέχει μια σειρά από οφέλη. Αυτά περιλαμβάνουν:

Το σπίτι σας είναι πιο εύκολο στη θέρμανση, καθώς υπάρχει λιγότερη υγρασία. Η υγρασία απαιτεί έως και τέσσερις φορές περισσότερη ενέργεια για τη θέρμανση από τον αέρα, οπότε η μείωση της υγρασίας θα μπορούσε να επιτρέψει στο σπίτι σας να ζεσταθεί γρηγορότερα όταν ενεργοποιείται η κεντρική θέρμανση.
Τα σπίτια στεγνωτηρίων αισθάνονται επίσης θερμότερα, ώστε να μπορείτε να χαμηλώσετε τον θερμοστάτη. Ακόμη και η απενεργοποίηση του θερμοστάτη κατά ένα βαθμό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.
Δεν θα χρειαστεί να αφήσετε τα παράθυρα ανοιχτά τόσο πολύ, πράγμα που κάνει το σπίτι σας πιο εύκολο στη θέρμανση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τους χειμερινούς μήνες.
Η μειωμένη υγρασία μπορεί να αποτρέψει τη ζημιά στα έπιπλα. Σημαίνει επίσης ότι δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ψεκασμό αντι-καλούπι και παρόμοια προϊόντα.
Η μείωση της υγρασίας μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη μούχλας σε τοίχους, κεραμίδια και οροφές, η οποία είναι δαπανηρή για την αφαίρεση.
Φυσικά, η χρήση ενέργειας δεν είναι η μόνη παρατήρηση όταν αγοράζετε έναν αφυγραντήρα. Αν είστε κουρασμένοι από συμπύκνωση ή μούχλα, ένας αφυγραντήρας είναι ένας από τους ταχύτερους τρόπους για τη μείωση της υγρασίας.

Η μείωση της υγρασίας μπορεί επίσης να εξαλείψει τα ακάρεα σκόνης, τα οποία μπορούν να ανακουφίσουν τις αλλεργίες. Μπορεί να μειώσει τις "μυρωδιές" μυρωδιές στο σπίτι σας, αποτρέποντας την εξάπλωση της μούχλας. Μπορεί ακόμη και να μειώσει τον ερεθισμό του δέρματος και των πνευμόνων .

Για τους λόγους αυτούς, τα οφέλη από την αγορά ενός ενεργειακά αποδοτικού αφυγραντήρα σχεδόν πάντοτε αντισταθμίζουν το επιπλέον κόστος ηλεκτρισμού. Ελέγξτε τις κριτικές για τις αφυγραντήρες για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα καλύτερα μοντέλα.

Περίληψη
Για να συνοψίσω αυτό το άρθρο, η απόκτηση ενός αφύγρανερ είναι συχνά μια οικονομικά αποδοτική αγορά για ένα υγρό και υγρό σπίτι . Οι αφυγραντήρες χρησιμοποιούν ενέργεια (λίγο περισσότερο από άλλους), αλλά μπορούν επίσης να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας με άλλους τρόπους. Είναι επίσης ο γρηγορότερος τρόπος για τη μείωση της υγρασίας, η οποία έχει μια σειρά από οφέλη.

Σχόλια