Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Η εφιαλτική αλήθεια για τις πόρτες των ψυγείων μας!

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν σε έχει απασχολήσει ποτέ το μαγνητικό λάστιχο που υπάρχει στην πόρτα του ψυγείου σου για να «σφραγίζει» μέσα τον κρύο αέρα. Το θεωρείς αυτονόητο γιατί όλα τα ψυγεία σήμερα είναι έτσι. Όμως δεν ήταν από πάντα έτσι. Κάποτε είχαν διαφορετικές πόρτες που καταργήθηκαν για έναν φρικτό λόγο.Παλιότερα, λοιπόν, οι πόρτες των ψυγείων είχαν ένα μεταλλικό χερούλι που ήταν μάλιστα πάρα πολύ αποδοτικό. Σφράγιζε τόσο καλά τον αέρα στο εσωτερικό της συσκευής που δημιουργούσε ηχομόνωση.

Συνέβαινε λοιπόν το εξής θλιβερό φαινόμενο. Παιδάκια έμπαιναν μέσα στο ψυγείο για παιχνίδι και δεν έβγαινα ποτέ ξανά, διότι όχι μόνο δεν μπορούσαν να ανοίξουν την πόρτα από μέσα αλλά όσο και να φώναζαν δεν τα άκουγε κανείς.Μετά το φρικτό θάνατο αρκετών παιδιών, το ζήτημα πήρε τέτοια έκταση που το 1956 το Κογκρέσο αναγκάστηκε να περάσει την Πράξη για την Ασφάλεια των Ψυγείων, η οποία υποχρέωνε τους κατασκευαστές να φτιάχνουν ψυγεία που ανοίγουν και από μέσα.

Κάποιος είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσει στην πόρτα μαγνητικό λάστιχο και κάπως έτσι τα ψυγεία πήραν τη σημερινή τους μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.