Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Ως το 2016 και βαλε θα πληρώνουμε πανάκριβο το πετρέλαιο

Η αιμορραγία εκατομμυρίων νοικοκυριών στο πετρέλαιο θέρμανσης θα συνεχιστεί για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμη με το άλλοθι της μη εγκατάστασης του συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια...
Αν και έχουν περάσει δύο χρόνια απ΄ την εξαγγελία του συστήματος, αν και στην πλειοψηφία των πρατηρίων το σύστημα έχει εγκατασταθεί υπάρχουν δυσλειτουργίες στην πλήρη λειτουργία του και έτσι δεν υπάρχει για το κράτος διασφάλιση για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Αν και το λαθρεμπόριο υπήρξε μόνο μια δικαιολογία και οι λόγοι εξομοίωσης του φόρου δεν ήταν παρά ακόμη ένα φορομπηχτικό μέτρο όλα δείχνουν ότι με την ίδια δικαιολογία θα περάσουμε τουλάχιστον δυο χειμώνες με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης στα ύψη.
Αρκεί να δει κανείς το περιθώριο που δίδεται στις εταιρίες για την εγκατάσταση του συστήματος στις δεξαμενές τους.
Οι εταιρίες έχουν λοιπόν δικαίωμα εγκατάστασης στο 40% των δεξαμενών ως τον Μάιο του 2015, δηλαδή δεν θα έχει τοποθετηθεί το σύστημα ούτε στις μισές δεξαμενές σε ένα χρόνο από τώρα.
Κάπως έτσι το σύστημα επί της ουσίας δεν θα είναι λειτουργικό και έτσι ο φόρος θα είναι το μόνο μέτρο κατά του λαθρεμπορίου... και οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν ακριβά την αδυναμία του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.