ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΙΟΝΙΑΣ !! - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ !!

Έρχεται χιονιάς στην χώρα μας από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με πτώση της θερμοκρασίας. Τα χιόνια φαίνεται να κάνουν την εμφάνιση τους με τα ως τώρα προγνωστικά μας στοιχεία και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης με ως και μηδενικό υψόμετρο, κυρίως από την Κυριακή και μετά.


Πιο συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, αρχικά στην βόρεια Ελλάδα, με τα χιόνια να πέφτουν σε ορεινά αρχικά τμήματα και κατά την διάρκεια της ημέρας και σε ημιορεινές περιοχές με υψόμετρο άνω περίπου των 700-900 μέτρων. Στην Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα χιονίζει μόνο στα βουνά πάνω από τα 1400-1500 περίπου μέτρα. Με τα ως τώρα στοιχεία μας, πολύ χιόνι πιθανολογούμε πως θα ρίξει στην δυτική Μακεδονία.

Οι χιονοπτώσεις φαίνεται να εντείνονται κατά την διάρκεια της Κυριακής 26 και της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου σε μεγάλο μέρος της βόρειας Ελλάδας, ενώ οι πιθανότητες για να χιονίσει ως και σε πεδινές περιοχές ίσως και παραθαλάσσιες, είναι πάρα πολύ μεγάλες. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι ύψη χιονιού θα πέσουν και που θα χιονίσει περισσότερο. Αυτό θα το γνωρίζουμε καλύτερη την Πέμπτη και την Παρασκευή. Για τα πεδινά της κεντρικής Ελλάδα διαφαίνονται βροχές έντονες, ενώ τα χιόνια στην κεντρική χώρα θα περιοριστούν σε πιο ημιορεινές και ορεινές περιοχές άνω των 800-1000 περίπου μέτρων.


Γενικότερα λοιπόν, από την Παρασκευή και μετά και κυρίως από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και έπειτα, θα χειμωνιάσει για τα καλά σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα. Θα σας ενημερώσουμε από την Πέμπτη και την Παρασκευή, με πιο αναλυτικά και νεότερα άρθρα μας.

Σχόλια