ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ(ΦΡΕΟΝ)

Πιέσεις  κλιματιστικών ( πιέσεις του φρεον)
πρώτα από όλα ας δουμε με τι ψυκτικό ρευστό (φρεον) λειτουργεί το κλιματιστικό μας υπάρχουνε τριών ειδών ψυκτικά ρευστά:
1)R22
2)R407
3)R410
εσείς για να μάθετέ με τι ψυκτικό ρευστό λειτουργεί το κλιματιστικό σας θα πρέπει να  πάτε στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού σας  και να διαβάσετε την ταμπέλα που έχει η εξωτερική μονάδα σας, έξω λοιπόν στο ταμπελάκι θα αναφέρει το ψυκτικό ρευστό και την ποσότητά του ψυκτικού ρευστού που χρειάζεται για να λειτουργεί  π,χ R22  0.78kg.






Πάμε τώρα να δούμε τις πιέσεις:

R22 χαμηλή πίεσή 55-65 psi υψηλή πίεσή 280-330 psi

R407 χαμηλή πίεσή 65-75psi  υψηλή πίεσή 300-350 psi

R410 χαμηλή πίεσή 95-110psi υψηλή πίεσή 470-510 psi

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι τα psi θα σας πω πως μια ατμοσφαίρα σιούτε με 14,5psi αυτές λοιπόν είναι οι πιέσεις λειτουργίας των κλιματιστικών.

Για να μπορέσουμε εμείς να δούμε την πιέσει (φρεον) του κλιματιστικού μας και να συμπληρώσουμε ψυκτικό ρευστό (φρεον), 
θα πρέπει να βάλουμε το κλιματιστικό μας να λειτουργεί στην ψύξη αμέσως μέτα θα πρεπει να πάμε στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μας οπου θα αντικρίσουμε 2 βάνες μια βάνα χονδρή και μια βάνα ψηλή, στην χονδρή την βάνα υπάρχει ένα βαλβιδακι όπως και στα λάστιχά του αυτοκίνητου θα συνδέσουμε λοιπόν εκεί τα μανόμετρο μας και θα ελέγξουμε την πιέσει του ψυκτικού ρευστού εάν η πιέσει είναι καλή τότε δεν θα κάνουμε τίποτα εάν θέλει συμπλήρωμά θα συμπληρώσουμε... να τονίσω πως Μονό στην ψύξη μπορούμε να βάλουμε υγρά στο κλιματιστικό μας.. όταν το κλιματιστικό λειτουργεί στην ψύξη μας δείχνει την χαμηλή πιέσει, ενώ όταν το κλιματιστικό λειτουργεί στην θέρμανση τότε μας δείχνει την υψηλή πιέσει.


Σχόλια