Ποιοι θα λάβουν επίδομα θέρμανσης; Ποια τα εισοδηματικά κριτήρια που προτείνονται από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης;


ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ !!!  
Από 100 έως 300 ευρώ θα είναι το επίδομα θέρμανσης που θα λάβουν ανάλογα με την περιοχή στην οποία διαμένουν, τα νοικοκυριά. Με βάση το σχέδιο αυτό, το οποίο περιλαμβάνεται σε 15σέλιδο πόρισμα – πρόταση υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, φαίνεται ποιοι θα λάβουν το επίδομα. Σύμφωνα με ένα από τα δύο επικρατέστερα σενάρια, θα λάβουν όλα τα νοικοκυριά που πληρούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ανεξαρτήτως του εάν χρησιμοποιούν ως καύσιμο θέρμανσης το πετρέλαιο. Με βάση αυτό το σενάριο, το επίδομα θα καταβληθεί μόνο σε νοικοκυριά και όχι σε νομικά πρόσωπα ή ατομικές επιχειρήσεις.


Τα εισοδηματικά κριτήρια που προτείνονται είναι τα εξής και αφορούν ύψος εισοδήματος το οποίο έχει αποκτηθεί μόνο από γεωργικές επιχειρήσεις, μισθούς και συντάξεις. Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι:
- Για οικογένεια με ένα μέλος: 9.000 ευρώ και κάτω. Προτείνονται και άλλα εισοδηματικά όρια που ξεκινούν από τα 8.000 ευρώ.
- Για νοικοκυριά με 2 μέλη: το όριο ορίζεται στα 14.000 ευρώ (ή 13.000 με βάση άλλο σενάριο)
- Τα νοικοκυριά με 3 μέλη: το όριο είναι 16.000 ευρώ (ή 15.000 ευρώ με βάση άλλο σενάριο)
- Τα νοικοκυριά με 4 μέλη: το όριο είναι 18.000 ευρώ (ή 19.000 ευρώ με βάση άλλο σενάριο) και
- Για έως 5 μέλη: το όριο ορίζεται στις 20.000 ευρώ.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι φορολογούμενοι, ανεξαρτήτως πηγής εισοδήματος, οι οποίοι έχουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ ή άνω των ορίων που προαναφέρθηκαν με βάση την οικογενειακή τους κατάσταση, δεν λαμβάνουν κανέναν επίδομα θέρμανσης και θα επιβαρυνθούν το σύνολο της αύξησης της τιμής του πετρελαίου.

Να σημειωθεί ότι ανεξαρτήτως των παραπάνω εισοδηματικών κριτηρίων, δεν θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης όσοι διαθέτουν πισίνα, αεροσκάφος ή σκάφος μήκους άνω των 8 μέτρων.
Προκειμένου να καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης δεν πρέπει να πληρούνται μόνο τα παραπάνω εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και τα περιουσιακά.
Έτσι, για τον άγαμο, το όριο αντικειμενικής αξίας ακίνητης περιουσίας είναι οι 100.000 ευρώ. Για τους έγγαμους είναι οι 200.000 ευρώ και κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Σχόλια