Παγίδες στα τιμολόγια των ιδιωτικών εταιριών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας


Dei logo.svgΔυστυχώς άλλη μια φορά κάποιες εταιρίες προσπαθούν να βγάλουν γρήγορο κέρδος από τον ευκολόπιστο Έλληνα καταναλωτή. Το καινούριο κόλπο τους είναι τα λεγόμενα πακέτα όπως τα ξέρουμε και από την κινητή τηλεφωνία,θαρρείς η κατανάλωση μονάδων στο κινητό είναι το ίδιο με την κατανάλωση ρεύματος. Τι γίνετε τώρα. Έχουν ράψει  πακέτα όπου πληρώνεις ένα σταθερό ποσό κάθε μήνα για μια κατανάλωση ΜΕΧΡΙ 1000, 1700, 2400,3500 ή 5000 kWh. Αν έχεις ΑΚΡΙΒΟΣ εκείνη την κατανάλωση ανά μήνα σου βγαίνει το κόστος ανά KWΗ όντος μέχρι 16% πιο φτηνά. Πράγμα που στην πράξη είναι αδύνατον να συμβεί, δηλαδή θα
πρέπει κάθε μέρα να βλέπεις τον μετρητή και άντε το έκανες. Αν έχεις φτάσει το πλαφόν σου τι θα κάνεις ? Θα βγάλεις την πρίζα από το ψυγείο ή θα ανάβεις κεράκια το βράδυ ή δεν θα ανάβεις άλλο το κλιματιστικό ? Και δείτε τώρα τι χαράτσι περιμένει τον φουκαρά τον καταναλωτή μόλις ξεφύγει από το πλαφόν του. Του φουσκώνουν την τιμή ανά kwh από 27% μεχρι 68% σε σχέση μετην τιμή της ΔΕΗ (18,9Λ από περίπου 12Λ στην ΔΕΗ). Αυτό ισχύ αν είσαι ακόμα στο πλαίσιο μέχρι 10% πάνω από το πλαφόν σου. Αν υπερβείς την κατανάλωση πάνω από 10% κάηκες, σου τραβάνε μια χρέωση μέχρι 190% πάνω από την ισχύουσα τιμή της ΔΕΗ (0,35Λ σε σχέση με 12Λ), π.χ

Είσαι στο πακέτο μέχρι 2.400kWh και έχεις κατανάλωση πραγματικά 3000, θα πληρώσεις συνολικά 497,80, ενώ στην ΔΕΗ θα πλήρωνες 438,– (μαζί με το πάγιο)

Αν πας καμιά εβδομάδα διακοπές πάλι την πάτησες γιατί θα πληρώσεις όλο το πάγιο ενώ έχεις καταναλώσει πολύ λιγότερα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην την πατήσεις, διότι είναι αδύνατον να προβλέψεις με τόση ακρίβεια την κατανάλωση σου. Εξάλλου ο κόσμος δεν έχει και ιστορικά στοιχεία για την κατανάλωση που έχει κάθε μήνα – Η μετρήσεις από ΔΕΗ γίνονται κάθε 4μηνο.

Με λίγα λόγια οι τιμοκατάλογοι τους ειναι γεμάτο παγίδες.
Είναι σε εμάς να προειδοποιούμε τον κόσμο, για να μην τους περάσει – κρίμα είναι να πληρώνει ο κόσμος τέτοια χαράτσια, ιδιαίτερα τέτοιες δύσκολες εποχές. Ελπίζω να ασχοληθούν σύντομα και οι οργανώσεις προστασίας των καταναλωτών πριν είναι αργά.


by diramos99

Σχόλια