ΣΩΜΑΤΑ ΥΠΕΡΥΘΡΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ


PictureΤι είναι οι υπέρυθρες ακτίνες

Στην εποχή που ζούμε η καχυποψία, η δυσπιστία, και η παραπληροφόρηση κυριαρχούν.

Όμως οι υπέρυθρες ακτίνες είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα κάτω από την περιοχή της ερυθρής περιοχής του ορατού φωτός, τα οποία φροντίζουν για την υγειά και την ευεξία μας, σε αντίθεση με τις υπεριώδεις ακτίνες.

Η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία δεν έχει καμία σχέση με την βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία ευθύνεται για τα εγκαύματα και τις κακώσεις του δέρματος. Τα υπέρυθρα κύματα είναι μια μορφή ενέργειας, η οποία μπορεί να ζεστάνει αντικείμενα χωρίς να ζεσταίνει τον αέρα γύρο τους. Η υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για θεραπευτικούς σκοπούς και μπορεί να χαρακτηριστεί ως απολύτως ασφαλής.

Στην καθημερινότητα ο ήλιος είναι αυτός που αποτελεί την πηγή ακτινοβολούμενης ενέργειας. Τι συμβαίνει όμως όταν ο ήλιος κρυφτεί πίσω από ένα σύννεφο; Παρόλο που η θερμοκρασία του αέρα δεν πέφτει, αισθανόμαστε τον καιρό να κρυώνει. Τα σύννεφα μπλοκάρουν την υπέρυθρη ακτινοβολία του ήλιου και εκείνη την στιγμή μας γίνεται αισθητή η έλλειψη της θερμικής ακτινοβολίας.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα
 PicturePicture
Απόλυτη αυτονομία θέρμανσης
Χαμηλότερο κόστος κτήσης από την συμβατική θέρμανση (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, A/C)
Δεν χρειάζονται πρόσθετες εργασίες (μερεμέτια, εμφανείς σωλήνες θέρμανσης)
Δεν χρειάζεται χώρος για λεβητοστάσιο και δεξαμενή πετρελαίου (οικονομία χώρου)
Αφήνει ελεύθερους τους τοίχους για χαμηλά έπιπλα (οικονομία χώρου)
Υγιεινή θέρμανση, στεγνώνει την υγρασία από τους τοίχους
Χαμηλότερη κατανάλωση από τον συμβατικό τρόπο θέρμανσης το λιγότερο κατά 50% και από το Α/C 80%(οικονομία)
Το σύστημα αυτό χρησιμοποιήθηκε καταρχήν από τους γιατρούς και δόθηκε στο κοινό το 1981 . Από τότε χρησιμοποιείται επιτυχώς στον ιδιωτικό τομέα καθώς και από γιατρούς, θεραπευτές, κέντρα θεραπείας και αποκατάστασης και κλινικές. Η υπέρυθρη θερμότητα αποτελεί βασικό υποστηρικτικό μέσο για τις μεθόδους θεραπείας. Ακόμα και στις θερμοκοιτίδες, για να ζεσταίνουν τα νεογέννητα, θα χρησιμοποιηθούν συστήματα υπέρυθρης θερμότητας.



Πλεονέκτημα της θέρμανσης με υπέρυθρες
 Picture
Στην εποχή που ζούμε η καχυποψία, η δυσπιστία, και η παραπληροφόρηση κυριαρχούν.
Όμως ποιο είναι το πλεονέκτημα της θέρμανσης με υπέρυθρες;

Στη ιατρική είναι ήδη γνωστό πως επιλεκτικά κάποιοι ιστοί και όργανα απορροφούν αυτήν την ενέργεια. Η υπέρυθρη ενέργεια επιδρά θετικά σε ένα μεγάλο μέρος της αναρρωτικής διαδικασίας. Και άλλες ευεργετικές επιδράσεις Η υπέρυθρη θερμότητα, που εισχωρεί σε βάθος, έχει διάφορα πεδία χρήσης και επιδρά θετικά σε κάποιες ασθένειες, όπως:

Υψηλή και χαμηλή πίεση, διαταραχές στο κυκλοφοριακό, νεφροπάθειες, αποτοξίνωση, στρες, παθήσεις του ρινικού, λαρυγγικού και ακουστικού συστήματος, ρευματισμοί, αρθρίτιδα, μόλυνση των κλειδώσεων, δερματοπάθειες, τράβηγμα μυών, βρογχίτιδα, άσθμα, κρυολογήματα, πόνοι περιόδου, λουμπάγκο, πόνοι στην μέση και την λεκάνη, ισχιαλγία, αϋπνία, έγκαυμα από τον ήλιο, προβλήματα πέψης, κόπωση, πνευμονία, πόνοι στην κοιλιακή χώρα, ακινησία ακρών κλπ. Κράμπες μυών/ πόνοι Οι μύες θα χαλαρώσουν με την χρήσης υπέρυθρης ακτινοβολίας και θα επανέλθουν. Έτσι θα ελαττωθεί η ένταση και οι πόνοι θα απαλυνθούν.

Τα συστήματα υπέρυθρης θέρμανσης δίνουν την δυνατότητα σε άτομα ανάπηρα και με ειδικές ανάγκες, τα οποία αδυνατούν να επιβαρυνθούν με προγράμματα ασκήσεων και φυσικής κατάστασης, να ασκήσουν το κυκλοφοριακό τους σύστημα και τα αγγεία της καρδιάς τους. Η υπέρυθρη θερμότητα συμβάλει στην ενίσχυση της ελαστικότητας των ιστών Αυτό είναι σημαντικό για τους τραυματισμένους συνδέσμους, τένοντες και μύες. Επίσης, συντελεί και στην ελαχιστοποιήση κίνδυνου τραυματισμών των αθλητών.

Picture
Όταν οι θερμοκρασίες κατεβαίνουν και υπάρχει κρύο και υγρασία, τότε το κορμί και η ψυχή του ανθρώπου αναζητάει «γλυκειά ζέστη». Λίγοι ξέρουν πως η ζέστη δεν είναι μόνο να αισθάνεσαι καλά, αλλά σου δίνει ενέργεια και δύναμη.

Είναι το προϊόν της φύσης.
Δεν παίζει ρόλο αν έχεις τα πρώτα συμπτώματα κρυολογήματος ή αν κάθεσαι πολλές ώρες στο γραφείο ή αν έχεις πολλές ώρες οδήγησης και σε πονάει η πλάτη και ο αυχένας. Η ζεστοθεραπεία είναι η καλύτερη λύση, παρά τα παυσίπονα.

Η βασίλισσα της ζεστοθεραπείας είναι η υπέρυθρη θέρμανση, για να είσαι υγιέστατος και να μην αρρωσταίνεις.

Ποιό είναι το ιδιαίτερο στις υπέρυθρες;
Το καλύτερο παράδειγμα είναι ο ήλιος. Στις ακτίνες του ήλιου υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό υπερύθρων, αυτές ο άνθρωπος δεν τις λαμβάνει σαν φώς, αλλά ως ζέστη.
Σε μια παγωμένη μέρα του χειμώνα, αν βγείτε έξω και είστε σε μέρος που δεν έχει ήλιο κρυώνετε, μόλις όμως οι ακτίνες του ήλιου σας βλέπουν ζεσταίνετε.

Η επιδερμίδα όταν αισθάνεται ζέστη, το κυκλοφοριακό του αίματος αναζωογονείται, γι΄αυτό τον λόγο η θεραπεία σε ουλές, κατάγματα, στραμπουλήγματα, φλεγμονές και αρθριτικά βοηθάει να θεραπευτούν πιο γρήγορα.

Για αθλητές μετά από γυμναστική, η υπέρυθρη θέρμανση βοηθάει να ξεκουραστούν και να επανέλθουν πιο γρήγορα.

Άνθρωποι με κρύα πόδια και χέρια επωφελούνται με την υπέρυθρη θέρμανση, όπως και άτομα με ρευματικά, αρθριτικά και μόνιμους μυικούς πόνους.

Για άσθμα, λόγω ότι δεν κάνει ανακύκλωση του αέρα, άρα δεν ανακαινεί την σκόνη.
Για άτομα που φοράνε φακούς επαφής, βοηθάει στο να μην στεγνώνουν τα μάτια τους.
 
 Οικονομία και Οικολογία
Οικονομία
Έως 80% ανάλογα με τηνία μόνωση
Η θέρμανση των σωμάτων αποδίδεται στο 100%
Δεν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας στο δωμάτιο μεταξύ ταβανιού και πατώματος
Δεν καίει οξυγόνο
Δεν χρειάζεται συντήρηση
Δεν χρειάζεται χώρο λεβητοστάσιου και καμινάδας
Αποφυγή οσμών
Εύκολη τοποθέτηση
Φτηνή τοποθέτηση
Μεγάλη διάρκεια ζωής
Ασφάλεια (δεν υπάρχει φόβος ανατίναξης)
Ακίνδυνο για παιδιά (δεν καίγονται)
Εξοικονόμηση χώρου
Οικολογία
Δεν καταναλώνει πολύ ρεύμα, γιατί εκπέμπει κατευθείαν
Σε συνδοιασμό με (ΕΚΟ) ρεύμα είναι η πιο καθαρή και ευχάριστη λύση και δεν ρυπαίνει
Ευεξία – Wellness

Δεν δημιουργεί ρεύματα αέρος
Δεν ανακατεύει σκόνη στον αέρα
Δεν στεγνώνει τον αέρα
Αποτοξινώνει και τονώνει τον μεταβολισμό
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σλυστημα
Βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος

Μούχλα σε υγρούς τοίχους - ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας

mouxla.jpg
Κατά στατιστικές του συλλόγου ιδιωτών κατασκευαστών της Γερμανίας (VPB) κάθε δεύτερο σπίτι έχει μούχλα. Η μούχλα τις πιο πολλές φορές δημιουργείται από υγρασία σε κρύο σπίτι. Το πρόβλημα δημιουργείται συνήθως από λάθος θέρμανση, αερισμού και υπερβολικές μονώσεις. Οι πιο πολλοί άνθρωποι ούτε που καταλαβαίνουν ότι υπάρχει μούχλα στο σπίτι τους γιατί είναι κρυμένη πίσω από ντουλάπες, έπιπλα κλπ.
Η μούχλα βλάπτει την υγεία γιατί δημιουργεί αλεργείες. Υπάρχουν και κάποιες μορφές μούχλας που βοηθούν να δημιουργηθεί καρκίνος. Όποιος θέλει να παλέψει την μούχλα πρέπει να διατηρεί τα δωμάτια σε σταθερές θερμοκρασίες , ειδικά δεν πρέπει να δημιουργούνται κρύες και υγρές γωνίες, πρέπει να αερίζεται το σπίτι συχνά.
Στην κλασική θέρμανση το πρόβλημα είναι που θερμένεται ο αέρας επάνω και μένει πιο κρύος κάτω. Αυτό το ανεβοκατέβασμα της θερμοκρασίας δημιουργεί το καλύτερο κλίμα για την μούχλα. Με την Υπέρυθρη Θέρμανση είναι τελείως διαφορετικά, δεν ζεστένει τον αέρα αλλά τους τοίχους, το πάτωμα, τα ταβάνια και τα υπόλοιπα στερεά αντικείμενα μέσα στο χώρο.
Η ζέστη που εισχωρεί στους τοίχους μέσα δημιουργεί σταθερή θερμοκρασία, και έτσι θερμούς κ’ ζεστούς τοίχους. Δεν ξερένεται ο αέρας και κράταει την υγρασία του κι έτσι έχουμε καλύτερη αναπνοή και δεν ξερένεται ο λαιμός μας. Όταν αφήνεις να αεριστεί ο χώρος δεν κρυώνει κατευθείαν κι όταν κλείσεις τα παράθυρα επανέρχεται η θερμοκρασία γρήγορα.
Το να θερμάνεις το σπίτι σου με υπέρυθρες σημαίνει πιο λίγη μούχλα, πιο λίγη σκόνη, λιγότερους πόνους σε αρθρώσεις, λιγότερους πόνους σε κληδώσεις πιο λίγα αναπνευστικά προβλήματα και φυσικά πιο λίγα έξοδα. Κατα την γνώμη μας δεν υπάρχει καλύτερη και πιο υγιεινή θέρμανση.


Σχόλια

  1. Τα χουμε πει ξανά και ξανά. Ότι λειτουργεί με ηλεκτρική αντίσταση καταναλώνει για την ίδια ισχύ, ακριβώς ότι και ένας θερμοπομπός, ότι και ένα ηλεκτρικό σώμα λαδιού, ότι και ένας ηλεκτρικός λέβητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kala pote tha mas peis gia ti katanalonh? k ti kostizi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι σαν να λες οτι κινηται με ροδες πιανει την ιδια ταχυτητα... βλ. ferrari vs κάρο ! . Προφανώς και η αντισταση παιζει ρόλο , ειδικα μια αντισταση που εκπεμπει ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια ΜΟΝΟ στο φασμα των υπερυθρων. Το κοστος στην ελλαδα ειναι τραγικο λόγο εισαγωγης , στην κίνα τα παραγουν εως και 80 usd το ενα , βλ. alibaba.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΙΔΙΑ ΙΣΧΎ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ 1000 2000 ΚΤΛ WΑΤΤ,, ΑΝΤΕ ΔΕΣ ΤΟ ΡΟΛΟΓΑΚΙ ΣΟΥ ΠΩΣ ΤΡΕΛΑΊΝΕΤΑΙ , Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΊΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΦΤΙΆΞΕΙ ΤΟ ΚΈΦΙ ΣΟΥ .. ΆΣΕ ΤΗΝ ΠΆΤΗΣΑ ΚΑΙ ΞΈΡΩ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΕΊΝΑΙ ..........ΕΝΑ ΧΕΙΜΏΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΗΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΤΣΈΠΗ ΤΡΙΓΥΡΝΟΎΣΑ ΧΑ ΧΑ Η ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΘΈΡΜΑΝΣΗ ΠΑΙΔΙΆ ΕΊΝΑΙ Η ΚΟΥΒΈΡΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. telika re paidia tha mas pei kapios an simferei na baloume panel i oxi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φυσικά και συμφέρει η υπερυθρη θέρμανση. Δεν θα γι νότου σαν τετοιες συζητήσεις αν ζούσαμε στην Γερμανία που το εκμεταλευονται από το 1970.

    Εμεις δεν αξίζουμε μάλλον τέτοια ποιότητα και καλά να πάθουμε με τα μυαλα που διαθέτουμε. Η ποιότητα της υπερυθρης ειναι μοναδική και με μετρητή πριζας μου καταναλωνει 35 λεπτά του ευρώ για 8 ωρες σε δωμάτιο 15 τετραγωνικων.

    Οποτε οι χαζουλιδες που δεν ξερουν τι τους γίνεται και που εχουν το μυαλο τους μονο στη μπαλα και στο προπο καλύτερα να βγάλουν το σκασμό και να κάνουν μια μελέτη να ξεστραβωθουν απο το να λενε αερολογιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κοντος ψαλμος αλιλουια,,, εβαλε ο Μνωλιος τα ρουχα του αλιως,, βάλε εναν μετρητή επαφής και μετά βγάλε το λογαριασμό Η κανε απλα μαθηματικά 24!!! ώρες χ αξία kwωρας χ 30 μέρες και δες αν σε συμφέρει(φυσικά δεν θα κάψει 24 ώρες αλλά περίπου 18 με καλό καιρό και λιγότερες την άνοιξη φθινόπωρο , όσοι λεν λιγότερες απλα ψευδονται,,οσον αφορα εσενα φιλε nectons έλα στο Εβρο να ζεσταθείς με μια τετια καποτα και να σε βρούμε τεντωμένο απ το κρυο ,, αυτά ειναι να ζεσταίνουν μόνο ως βοηθητικά ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ Η ΔΕΗ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΥΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ,,,,,, .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. απο προσωπικη πειρα ,ειναι πολυ καλος τροπος θερμανσης...οπως τα γραφει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται