Λειτουργία υπέρυθρης θέρμανσης



Τα υπέρυθρα θερμικά κύματα, τα οποία εκπέμπονται από τα σώματα θέρμανσης, φτάνουν σε ένα σώμα στο δωμάτιο (τοίχος, ταβάνι, πάτωμα, έπιπλα) και είτε απορροφούνται από αυτό είτε αντανακλώνται.
Τα υπέρυθρα θερμικά κύματα, τα οποία ανακλάστηκαν από ένα σώμα, φτάνουν σε ένα άλλο και ούτω καθεξής μέχρι να απορροφηθούν πλήρως.

Μπορείτε να φανταστείτε την διάδοση των υπέρυθρων θερμικών κυμάτων, σαν να ρίχνετε λαστιχένια μπαλάκια σε ένα δωμάτιο. Αυτά αναπηδούν άτακτα προς όλες τις κατευθύνσεις στο δωμάτιο. Κάθε φορά που χτυπούν κάπου, χάνουν ένα μέρος της δύναμης τους (ενέργειας τους). Τα λαστιχένια μπαλάκια (τα υπέρυθρα θερμικά κύματα) αναπηδούν στον χώρο, μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλη η ενέργεια τους, δηλαδή μέχρι να αποθηκευτεί η ενέργεια τους αυτή στον χώρο.

Τα θερμικά κύματα ζεσταίνουν πρώτα τα επάνω στρώματα των τοιχωμάτων και το μεγαλύτερο μέρος αυτής της θερμικής ενέργειας θα αντανακλαστεί πίσω στον χώρο (προς την κατεύθυνση της μικρότερης αντίστασης). Εντέλει μόνο το 1/6 της ενέργειας διαπερνάει το τοίχωμα και χάνεται στον εξωτερικό περιβάλλον.
Άνετο και υγιεινό κλίμα διαμονής
Ο άνθρωπος αισθάνεται άνετα λόγω του συνδυασμού της χαμηλής θερμοκρασίας του αέρα στον χώρο με τις υψηλότερες θερμοκρασίες των τοίχων, την ελάχιστη επιβάρυνση του αέρα με σκόνη και την ανεκτή, όχι πολύ μεγάλη υγρασία.
Ο δροσερός, στεγνός και απαλλαγμένος από σκόνη εισπνεόμενος αέρας είναι η βασική προϋπόθεση για υγιεινή και άνετη αναπνοή .
Αυτά τα ζωτικά πλεονεκτήματα ισχύουν για όλους τους χώρους, σαλόνι, υπνοδωμάτιο, λουτρό, γραφείο κλπ.
Τοιχώματα και υγεία
Με την συνεχή θέρμανση των χωρών με τα συστήματα θέρμανσης της Redwell,  η δημιουργία μούχλας και η ανάπτυξη μυκήτων γίνεται πρακτικά αδύνατη , αφού δεν υπάρχει υγρασία στις επιφάνειες (ακόμα και σε διαμερίσματα, που δεν αερίζονται συχνά).
Η υγρασία εξαφανίζεται ακόμα και στα ήδη υγρά τοιχώματα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν την δυσάρεστη αίσθηση κρύου, που προκαλεί μια μεγάλη επιφάνεια τζαμιού. Την ίδια αίσθηση προκαλούν και οι κρύοι τοίχοι αλλά όχι τόσο έντονη. Η ύπαρξη στεγνών και ζεστών τοίχων σημαίνει σημαντική ανακούφιση για τους ανθρώπους, που πάσχουν από αρθρίτιδα και ισχιαλγία.
Στεγνά τοιχώματα
Η διαρροή της θερμότητας είναι μεγαλύτερη σε έναν υγρό τοίχο παρά σε ένα στεγνό. Αυτό σημαίνει, ότι η τιμή του συντελεστή απώλειας θερμότητας (U- Wert) είναι διαφορετική για το ίδιο τοίχωμα αναλόγως την ποσότητα υγρασίας του.

Λόγω της χαμηλότερης τιμής του συντελεστή απώλειας θερμότητας, εξαιτίας των στεγνών τοιχωμάτων, τα Redwell συστήματα θέρμανσης συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Σε στεγνά τοιχώματα όχι μόνο εξαφανίζονται η μούχλα και οι μύκητες αλλά και η συσσώρευση αλάτων ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Η θέρμανση με θερμικά κύματα υπερτερεί σαφώς της κοινής θέρμανσης για την διατήρηση της θερμοκρασίας αλλά και της θέρμανσης αρχαίων κτιριακών εγκαταστάσεων, εφόσον τα τοιχώματα τους παρουσιάζουν κατά κανόνα μεγάλο ποσοστό υγρασίας. Με την χρήση της Redwell υπέρυθρης θέρμανσης αποφεύγεται η συγκέντρωση νερού στα τοιχώματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τους στεγνούς τοίχους, την υγιή ατμόσφαιρα και τις ανεξίτηλες τοιχογραφίες.

Εδώ είναι η μεγάλη διάφορα:
Με ένα κοινό σύστημα θέρμανσης θερμαίνεται μόνο ο αέρας στον χώρο με αποτέλεσμα  μια μακρυά λίστα από μειονεκτήματα.


''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Η εξέλιξη μας διαμόρφωσε έτσι, ώστε να μπορούμε να απορροφούμε υπέρυθρα κύματα θερμότητας, τα οποία επιδρούν θετικά στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Μια θετική ενέργεια, για το σώμα και την ψυχή!

Το 1967 ο Δρ. Τακισι Ισικαβα ήταν ο πρώτος που κατασκεύασε την καμπίνα υπέρυθρης θέρμανσης στην Ιαπωνία.

Το σύστημα αυτό χρησιμοποιήθηκε καταρχήν από τους γιατρούς και το 1981 δόθηκε στο κοινό.

Από τότε χρησιμοποιείται επιτυχώς στον ιδιωτικό τομέα καθώς και από γιατρούς, θεραπευτές, κέντρα θεραπείας και αποκατάστασης, καθώς και κλινικές εφόσον
η υπέρυθρη θερμότητα αποτελεί βασικό υποστηρικτικό μέσο για τις μεθόδους θεραπείας.

Η υπέρυθρη ακτινοβολία αυξάνει την αιμάτωση του δέρματος, διεγείρει τον μεταβολισμό, είναι πολύ καθαρή, εμποδίζει τον στροβιλισμό της σκόνης και επιδρά αντιοξειδωτικά. Οι ασθενείς με ρευματοπάθειες αντιδρούν πολύ θετικά στην ελλιπή κυκλοφορία του αέρα και στην σταθερή υγρασία στην ατμόσφαιρα. Οι ασθενείς με άσθμα ωφελούνται επίσης από καθαρό από σκόνη αέρα και την σταθερή υγρασία της ατμόσφαιρας. Οι αλλεργικοί μπορούν να αναπνέουν ελευθέρα επειδή δεν υπάρχει στροβιλισμός σκόνης σπιτιού, γύρης, βακτηρίων και σπόρων μυκήτων.

Πέρα από αυτό η υπέρυθρη θέρμανση έχει το πλεονέκτημα έναντι στις άλλες μεθόδους θέρμανσης, ότι οι βιολογικές συχνότητες της αποδιδόμενης θερμικής υπέρυθρης ακτινοβολίας εισχωρούν σε μεγάλο βαθμό στο σώμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ενισχυθούν όχι μόνο οι δυνατότητες αυτοΐασης του ανθρώπινου οργανισμού και το ανοσοποιητικό του σύστημα αλλά και να περιοριστούν καλύτερα και οι επιβαρύνσεις μέσω του ηλεκτρονικού νέφους.

Συμφωνά με την IGEF ενισχύεται το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα εξαιτίας του μήκους κύματος στο οποίο εκπέμπουν τα Redwell πάνελ . Τα προϊόντα μας είναι φυσικά πιστοποιημένα από την TUV και χαρακτηριστήκαν τόσο από την IGEF όσο κι από την TUV ως φτωχά ηλεκτρομαγνητική εκπομπή, συνεπώς και απολύτως ασφαλή.

Ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα της υπέρυθρης θέρμανσης είναι το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιείται ο αέρας ως μέσο μεταφοράς της θερμότητας, συνεπώς δεν υπάρχει κίνηση του. Έτσι αποφεύγεται μεταφορά σκόνης μέσα στον χώρο. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι έχουμε μακράν λιγότερη σκόνη στον αέρα που αναπνέουμε, είναι πιο δροσερός και επομένως βελτιώνεται η αναπνοή.

Στο θέμα υγείας πρέπει να συνυπολογίσουμε, τους στεγνούς τοίχους. Όπως περιγράφτηκε παραπάνω, τα υπέρυθρα κύματα θερμαίνουν τους τοίχους και όχι τον αέρα, έτσι εμποδίζεται και η ανάπτυξη μούχλας δημιουργώντας μια πιο υγιεινή ατμόσφαιρα στον χώρο.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι λόγω της ομοιόμορφης θέρμανσης των δομικών στοιχείων, δημιουργούνται μηδαμινές διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ πατώματος και οροφής. Αντίθετα με τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης, που ο θερμός αέρας είναι ψηλά και το πάτωμα κρύο, με το σύστημα υπέρυθρης θέρμανσης Redwell έχετε μια ευχάριστη αίσθηση ζεστασιάς χωρίς παγωμένα πόδια.

Αλλά εκτός όλων των παραπάνω,το αυτονόητο είναι, ότι η θέρμανση με υπέρυθρη ακτινοβολία, είναι ο τρόπος θέρμανσης, που τα κύτταρα του ανθρώπου έχουν συνηθίσει να θερμαίνονται (από τον ήλιο), εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια, με όλες τις ευεργετικές επιδράσεις, σε όλα τα συστήματα του οργανισμού.

Η φύση δεν κάνει λάθος ποτέ!!!.

Και άλλες ευεργετικές επιδράσεις

Η υπέρυθρη θερμότητα, που εισχωρεί σε βάθος, έχει διάφορα πεδία χρήσης και επιδρά θετικά σε κάποιες ασθένειες, όπως:

Υψηλή και χαμηλή πίεση, διαταραχές στο κυκλοφοριακό, νεφροπάθειες, αποτοξίνωση, στρες, παθήσεις του ρινικού, λαρυγγικού και ακουστικού συστήματος, ρευματισμοί, αρθρίτιδα, μόλυνση των κλειδώσεων, δερματοπάθειες, τράβηγμα μυών, βρογχίτιδα, άσθμα, κρυολογήματα, πόνοι περιόδου, λουμπάγκο, πόνοι στην μέση και την λεκάνη, ισχιαλγία, αϋπνία, έγκαυμα από τον ήλιο, προβλήματα πέψης, κόπωση, πνευμονία, πόνοι στην κοιλιακή χώρα, ακινησία ακρών κλπ.

Κράμπες μυών/ πόνοι

Οι μύες θα χαλαρώσουν με την χρήσης υπέρυθρης ακτινοβολίας και θα επανέλθουν. Έτσι θα ελαττωθεί η ένταση και οι πόνοι θα απαλυνθούν.

Σπορ

Η υπέρυθρη σάουνα συμβάλει στο να διατηρηθούν σε φόρμα οι μύες, ακόμα κι αν χρειάζεται να γίνει μια παύση άθλησης λόγω τραυματισμού. Προτείνεται, να προθερμαίνονται οι μύες στην καμπίνα της υπέρυθρης σάουνας πριν την άθληση. Στην καμπίνα αυτή μπορεί κανείς να μπει με τα ρούχα, εξαιτίας της βαθιάς εισχώρησης των κυμάτων της θερμικής πηγής.

Παθητική άσκηση των καρδιακών αγγείων

Τα συστήματα υπέρυθρης θέρμανσης δίνουν την δυνατότητα σε άτομα ανάπηρα και με ειδικές ανάγκες, τα οποία αδυνατούν να επιβαρυνθούν με προγράμματα ασκήσεων και φυσικής κατάστασης, να ασκήσουν το κυκλοφοριακό τους σύστημα και τα αγγεία της καρδιάς τους.

Η υπέρυθρη θερμότητα συμβάλει στην ενίσχυση της ελαστικότητας των ιστών

Αυτό είναι σημαντικό για τους τραυματισμένους συνδέσμους, τένοντες και μύες. Επίσης, συντελεί και στην ελαχιστοποίηση κίνδυνου τραυματισμών των αθλητών. Τέλος, βοηθάει κατά της ακινησίας των ακρών.

Ιδρώτας

Ο βαθύς καθαρισμός του σώματος επιτυγχάνεται από μέσα προς τα έξω με φυσικό και υγιή ιδρώτα . Ο ιδρώτας των ανθρώπων, που χρησιμοποίησαν ένα σύστημα υπέρυθρης θέρμανσης, συγκρίθηκε με τον ιδρώτα ανθρώπων, που χρησιμοποίησαν σάουνα ζεστού αέρα. Στην σάουνα με υπέρυθρη θερμότητα χάνει το ανθρώπινο σώμα 80% νερό και 20% άλλες ουσίες, όπως λίπος, χοληστερίνη, λιποδιαλυτές τοξίνες, βαριά μέταλλα και οξέα. Σε μια συνήθη σάουνα ο οργανισμός χάνει περίπου 97% νερό και 3% άλλες ουσίες. Εκτός αυτού, ο άνθρωπος ιδρώνει δυο φορές περισσότερο σε μια σάουνα με υπέρυθρη θερμότητα από ότι σε μια σάουνα με ζεστό αέρα. Γενικά με την χρήση μιας σάουνας υπέρυθρης θερμότητας αντί για μια κοινή σάουνα, επιτυγχάνεται:
  • 2 με 3 φορές περισσότερη ποσότητα ιδρώτα
  • 3 με 7 φορές περισσότερη ποσότητα μη υδάτινων ουσιών στον ιδρώτα
  • 6 με 20 φορές μεγαλύτερη αποτοξίνωση του οργανισμού
Αδυνάτισμα

Η υπέρυθρη θερμότητα προκαλεί την απομάκρυνση τοξικών ουσιών από το σώμα και την καύση λίπους, γεγονός, που υποστηρίζει θετικά μια κούρα αδυνατίσματος.

Κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι ένα συστατικό σε μορφή ζελέ, το οποίο αποτελείται από νερό, λίπος και περιττά στοιχεία και αποθηκεύεται κάτω από το δέρμα. Η χρήση θέρμανσης σε βαθύτερα στρώματα μπορεί να ξαναφέρει την ισορροπία στο δέρμα και να βοηθήσει το σώμα, να αποβάλλει όλες τις περιττές ουσίες με τον ιδρώτα.

Ευεξία

Η ευεργετική επίδραση της θερμότητας, που εκπέμπουν, όλα τα μοντέλα της εταιρείας μας, δεν είναι ενδιαφέρουσα, μόνο από άποψη υγείας /παθολογίας.

Το σύστημα μας, (πέραν από την θέρμανση που αποδίδει ), είναι ένα άριστο ιατρικό υποστηρικτικό εξάρτημα, διότι αποδίδει στους χρήστες, ένα υπέροχο αίσθημα ευεξίας και χαλάρωσης.

Είναι η αίσθηση εκείνη, που θα την νιώσει ο κάθε ενδιαφερόμενος, αν κάνει δοκιμή του προϊόντος μας, έστω και με ένα πάνελ, στον προσωπικό του χώρο.

’λλωστε, όπως παραπάνω είπαμε, η εκπομπή υπέρυθρων θερμικών κυμάτων, χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και καταπολεμά το στρες.

Για δοκιμή, εμείς προτείνουμε, τον χώρο του υπνοδωματίου, και περεταίρω υποσχόμαστε στον χρήστη, πως το πρωινό του ξύπνημα, θα είναι τελείως διαφορετικό.

Γεμάτο ενέργεια και καλή διάθεση.

Το υποσχόμαστε πλέον, διότι το έχουμε ήδη πιστοποιήσει καθολικά, από τους ήδη πελάτες μας.

Ο ενθουσιασμός που εκφράζουν συνεχώς, είναι πέραν κάθε δικής μας προσδοκίας 

Σχόλια

  1. ε ρε γελια που θα κανουμε στο μεσοχειμωνο !!!!ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΥΏΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΩΣ ΔΕΝ ΘΑΧΟΥΜΕ αφου θα το κοψει η ΔΕΗ !!!! ΟΨΌΜΕΘΑ ΑΔΕΡΦΟΊ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται