Τι είναι η ηλιακή θέρμανση νερού; ΣΥΣΤΟΙΧΙΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΏΝ ΗΛΙΑΚΏΝ ΣΥΛΛΕΚΤΏΝ HΕLIOCAL ΓΙΑ ΘΈΡΜΑΝΣΗ ΝΕΡΟΎ ΧΡΗΣΗΣ 1200 ΛΙΤΡΑ ΚΑΙ ΗΛΙΟΘΕΡΜΑΝΣΗ

  Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν έχει έρθει η ώρα να εξετάσουμε σοβαρά την ηλιακή, θερμανση ως έναν τρόπο για να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες. Εμεις πιστεύουμε ότι η απάντηση είναι ΝΑΙ !
  ΝΑΙ , μπορείτε να έχετε ένα ηλιακό σύστημα θέρμανσης που θα χρησιμοποιει δωρεάν ηλιακή ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες σας για θέρμανση και ζεστό νερό με έναν οικονομικό τρόπο.
ΝΑΙ , μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για τα καύσιμα και να βοηθήσει το περιβάλλον, την ίδια στιγμή.
ΝΑΙ , μπορείτε να προσθέσετε αξία στο σπίτι σας, ενώ μπορείτε να προσθέσετε ενεργειακή ανεξαρτησία στη ζωή σας.
Η ηλιακή θέρμανση είναι πιο ελκυστική από ποτέ, επειδή είναι τώρα χαμηλότερο κόστος και πιο αποτελεσματική. Ωστόσο, οι τιμές των ορυκτών καυσίμων είναι υψηλότερες και πιο ασταθής. Είναι όλο και πιο σαφές ότι πρέπει να δράσουμε για την προστασία της τσεπης μας


Τι είναι η ηλιακή θέρμανση νερού;

 ΟΙ Ηλιακοί συλλέκτες θέρμανσης νερού συλλάβανουν  και αποροφουν  τη θερμότητα από τον ήλιο και την μεταφέρουν  σε ένα υγρό.Η  Ηλιακή θερμική θερμότητα παγιδεύεται χρησιμοποιώντας το "φαινόμενο του θερμοκηπίου", σε αυτή την περίπτωση είναι η ικανότητα μιας ανακλαστικής επιφάνειας για να μεταδίδει ακτινοβολία βραχέων κυμάτων και αντανακλούν ακτινοβολία μακρου κύματος. Θερμότητας και την υπέρυθρη ακτινοβολία (IR) παράγονται όταν το φως ακτινοβολία βραχέων κυμάτων χτυπά απορρόφατε απο τον συλλέκτη, ο οποίος στη συνέχεια την  παγιδεύει στο εσωτερικό του συλλέκτη. Υγρό, συνήθως νερό, σε επαφή με τον απορροφητή συλλέγει την παγιδευμένη θερμότητα για να το μεταφέρει στην αποθήκευση.


Δύο αρχές διέπουν θερμικών ηλιακών συλλεκτών. Κατ 'αρχάς, ένα θερμό αντικείμενο χάνει τελικά τη θερμότητα του πίσω στο περιβάλλον. Η απόδοση ενός ηλιακού συλλέκτη θερμικής σχετίζεται άμεσα με την απώλεια θερμότητας, κυρίως από συναγωγή και ακτινοβολία.Η  Θερμική μόνωση χρησιμοποιείται για να επιβραδύνει την απώλεια θερμότητας από ένα καυτό αντικείμενο στο περιβάλλον του.

Δεύτερον, η απώλεια θερμότητας είναι ταχύτερη, εάν η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ενός θερμού αντικειμένου και του περιβάλλοντος είναι μεγαλύτερη, σε αυτήν την περίπτωση μεταξύ της θερμοκρασίας της επιφάνειας του συλλέκτη και της θερμοκρασίας περιβάλλοντος. (Αλλά το ίδιο ισχύει και για τη μεταφορά θερμότητας από τον συλλέκτη στο ρευστό, μια μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του συλλέκτη και του υγρού, η περισσότερη θερμότητα μεταφέρεται.)

Η πιο βασική προσέγγιση για την ηλιακή θέρμανση του νερού είναι να βάλεις απλά μια δεξαμενή γεμάτη με νερό στον ήλιο. Η θερμότητα από τον ήλιο θα θερμάνει της μεταλλικής δεξαμενής και το εσωτερικό του νερού. Αυτό ήταν το πώς τα πρώτα συστήματα SWH εργάστηκαν πριν από περισσότερο από έναν αιώνα. Ωστόσο, αυτή η ρύθμιση θα ήταν αναποτελεσματική, διότι υπάρχει μικρή για να περιορίσει την απώλεια θερμότητας από τη δεξαμενή. Προσθέτοντας ένα μονωμένο κουτί γύρω από τη δεξαμενή, και προσθέτοντας το γυαλί πάνω από την κορυφή, όπου ο ήλιος έρχεται θα κάνει πολλά για να διατηρούν τη θερμότητα.

Ενας  πιο κοινο συλλέκτης ονομάζεται επίπεδος συλλέκτης. Διαθέτει μια μεγάλη, επίπεδη επιφάνεια (απορροφητήρα) για να μεγιστοποιήσετε την έκθεση στον ήλιο, και έχει μικρούς σωλήνες που συνδέονται με αυτό. Ρευστό περνά μέσα από τους σωλήνες, συλλέγοντας τη θερμότητα από τον απορροφητή. Οι πλευρές και τον πυθμένα του συλλέκτη είναι καλά μονωμένο, και το γυαλί πάνω ολοκληρώνει τη μόνωση.

Αυτό είναι αρκετά απλό, αλλά υπάρχουν μερικές πολύ τεχνικούς παράγοντες που εμπλέκονται στην παραγωγή του συλλέκτη όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη. Το ένα είναι η επικάλυψη από τον απορροφητήρα, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να απορροφήσει τόσο θερμότητας όσο το δυνατόν, και να ακτινοβολούν πίσω σαν λίγη θερμότητα όσο το δυνατόν. Ένας άλλος λόγος είναι το γυαλί, το οποίο είναι υψηλό σίδηρο και με ειδική επίστρωση για να αφήσει όσο πιο πολύ φως ενέργειας το δυνατόν περισσότερο μέσω και να αποτρέψει επίσης ως μεγάλη απώλεια θερμότητας το δυνατόν περισσότερο.

Ένα άλλο δημοφιλές είδος του συλλέκτη ονομάζεται  σωλήνα κενού , η οποία έχει μια σωλήνα , απορρόφησης που είναι μέσα σε ένα γυάλινο σωλήνα. Ο σωλήνας έχει κενο αέρος που  αυτό, γεγονός τον καθιστά εξαιρετικά μονωμένο δεν είναι πολύ διαφορετικό από ένα θερμός που χρησιμοποιείται για να κρατήσει τα ποτά ζεστά.

Η τελική τύπος του συλλέκτη είναι ένα παραβολικό πιάτο ή δίσκος, που αυξάνει το δυναμικό της θερμότητας με συμπύκνωση το ηλιακό φως σε ένα μικρό απορροφητή. Αυτές είναι πολύ σπάνιες σε συστήματα θέρμανσης νερού στο σπίτι, και πιο συχνά χρησιμοποιείται σε συστήματα μεγάλης κλίμακας για τη δημιουργία ατμού που τρέχει τουρμπίνες για την παραγωγή ηλεκτρισμού.

Τα ηλιακά συστήματα θέρμανσης περιλαμβάνουν:

  • Συλλέκτες για να πάρει τη θερμότητα από τον ήλιο και να περάσει σε ένα ρευστό
  • Το ρευστό μεταφοράς θερμότητας η οποία λαμβάνει την θερμότητα από το συλλέκτη για τη χρήση ή την αποθήκευση
  • Εναλλάκτες θερμότητας για να μεταφέρει τη θερμότητα από το υγρό στο νερό οικιακής χρήσης ενός σπιτιού.
  • Αντλίες να κινηθεί το υγρό μέσω του συλλέκτη ή / και του εναλλάκτη, και μερικές φορές για να κινηθεί το νερό οικιακής χρήσης μέσα από την άλλη πλευρά του εναλλάκτη.
  • Ελεγκτές για να τρέξει τις αντλίες όταν υπάρχει συλλέκτης θερμότητας διαθέσιμα.















Σχόλια