Φτιάξτε μια roket σόμπα για θέρμανση στο σπίτι


Εδώ και αρκετό καιρό έχω υπόψη ο καλύτερος τρόπος για να ασχοληθεί με ένα σωρό από ξύλα θραύσματα που έχει αναπτυχθεί δίπλα στο σπίτι μου, το αποτέλεσμα πολλών ξύλου και ξυλουργικές έργα που έχω εμπλακεί σε όλα αυτά τα χρόνια. Λίγες επιλογές που έχω υπόψη είναι οι εξής:
 να λάβει την υγειονομική ταφή
την κοπή τους σε μάρκες και χρησιμοποιώντας το ως σάπια φύλλα
καύση,,,,, μεταφραση gogle

Από την άποψη της αλλαγής του κλίματος, το τελευταίο από αυτά είναι εκπληκτικά το λιγότερο επιβλαβές σε μακροπρόθεσμη βάση. Mulching ή ταφή κάνει αναβάλει απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, αλλά ο άνθρακας θα κυκλοφορήσει τελικά ανεξάρτητα. Αυτό που είναι χειρότερο, το προστατευτικό στρώμα ή ο ενταφιασμός του ξύλου θα οδηγήσει σε κάποια αναερόβια αποσύνθεση (δηλαδή διάσπαση σε στερηθεί οξυγόνου περιβάλλοντος) το οποίο θα οδηγήσει στην παραγωγή του μεθανίου, ένα πολύ πιο επιβλαβές αέριο του θερμοκηπίου από το διοξείδιο του άνθρακα.

Burning έχει επίσης ένα δευτερεύον όφελος. Απελευθερώνει ενέργεια που μπορεί να συλληφθεί και να τεθεί σε κάποια χρήση. Άχρηστα τα ξύλινα διακοσμητικά και αυλή καίγονται σε αυλές σε όλη τη χώρα κάθε χρόνο, χωρίς οποιαδήποτε προσπάθεια να συλλάβει ότι η χρήσιμη ενέργεια. Αντί απλώς "εξαφανίζονται" σωρό μου άχρηστα ξύλα, ήθελα να εξαγάγει όσο το δυνατόν αξία που θερμαίνει το σπίτι μου με αυτό. Για να γίνει αυτό πιο αποτελεσματικά, έφτιαξα μια εξαιρετικά αποτελεσματική σόμπα με ξύλα, πιο συχνά αναφέρεται ως «πύραυλος σόμπα». Τα σχέδια Rocket σόμπα πιο συχνά χρησιμοποιούνται για μικρές εστίες μαγειρικής, αλλά μεγαλύτερο σόμπες για θέρμανση στο σπίτι δεν είναι ανήκουστο. Είναι συχνά αναφέρεται ως πυραύλων θερμαντήρες μάζα.

Προειδοποιήσεις
Η φωτιά είναι επικίνδυνη. Η οικοδόμηση και η λειτουργία των δικών ξυλόσομπα σας από οποιοδήποτε σχέδιο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακυρώσει οποιαδήποτε ασφάλιση πυρός που μπορεί να έχετε στο σπίτι σας και μπορεί επίσης να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για εσάς και την οικογένειά σας. Όσον αφορά πάει σόμπες ξύλου, μια σόμπα πύραυλος είναι πιθανώς ένα από τα ασφαλέστερα σχέδια από το θάλαμο καύσης είναι μικρό, ο όγκος των καυσαερίων είναι χαμηλή, το σχέδιο είναι ισχυρή, και το μεγαλύτερο μέρος του εξωτερικού της σόμπας δεν φθάνει πολύ υψηλές θερμοκρασίες . Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε συσκευή καύσης, υπάρχουν ορισμένες προφυλάξεις που πρέπει να ακολουθήσετε.

0. Εντοπίστε τη σόμπα μακριά από οτιδήποτε εύφλεκτο. Τουλάχιστον 18 "συνιστάται από τους περισσότερους κωδικούς κτίριο για τους απλούς τζάκια και σόμπες ξύλου.

1. Κρατήστε ένα άγρυπνο μάτι για σόμπα σας όποτε αυτό είναι η καύση. Με μέσο μεταφοράς φορτίων από ξύλο σόμπα μου καίει για περίπου 30 λεπτά πριν απαιτώντας περισσότερα καύσιμα. Θεωρώ ότι αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έγκαυμα να μην είναι ένα βάρος, αλλά ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας, και δεν την πειράζει καθόλου δεδομένου ότι υπάρχει μια κάποια ευχαρίστηση που προέρχεται από ένα άλλο ημερολόγιο βάζοντας στη φωτιά.

2. Μην καίτε κατεργασμένα ή κατασκευασμένα με ξύλα. Επεξεργασμένο ξύλο, κόντρα πλακέ, OSB κλπ όλα περιέχουν χημικές ουσίες που θα κυκλοφορήσει μέσα στην εξάτμιση κατά την καύση. Μπορείτε σίγουρα δεν θέλουν να αναπνοή αυτά και ίσως δεν θέλουν να τους βάλει στην ατμόσφαιρα. Θα πρέπει να κάψετε μόνο ακατέργαστο μασίφ ξύλο.

3. Εγκαταστήστε έναν ανιχνευτή καπνού. Οι ανιχνευτές καπνού που απαιτείται από τους περισσότερους κώδικες κτηρίου, έτσι πιθανώς να έχετε ήδη ένα. Ωστόσο, αν έχετε χτίσει έναν πύραυλο σόμπα για θέρμανση γκαράζ ή υπόστεγο, θα πρέπει να εγκαταστήσετε πιθανώς έναν ανιχνευτή καπνού, καθώς εκεί.

4. Εγκαταστήστε έναν ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα. Όλες οι συσκευές καύσης είναι σε θέση να παράγει μονοξείδιο του άνθρακα που μπορεί να είναι θανατηφόρα αν απελευθερωθεί στο σπίτι σας. Άλλες συσκευές καύσης στο σπίτι σας, όπως φούρνο ή ζεστού νερού είναι ίσως η μεγαλύτερη απειλή για το μονοξείδιο του άνθρακα ότι ο πύραυλος σόμπα που περιγράφεται σε αυτό το άρθρο, δεδομένου ότι λειτουργούν συνεχώς, χωρίς επιτήρηση, ακόμη και ενώ κοιμάστε. Αυτό δήλωσε την εγκατάσταση ενός ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα είναι μια σοφή προφύλαξη.

Πώς είναι ένας πύραυλος σόμπα διαφορετική από την τακτική ξυλόσομπα;
Ο στόχος ενός πυραύλου σόμπα είναι να κάψει ένα σχετικά μικρή ποσότητα του ξύλου σε τόσο υψηλή θερμοκρασία όσο το δυνατόν, με αποτέλεσμα πιο πλήρη καύση, και για να εξαχθούν όσο το δυνατόν θερμότητα από τα καυσαέρια. Για να δημιουργήσετε τις υψηλές θερμοκρασίες καύσης, ρόκα σόμπες διαχωριστεί η καύση, η εξαγωγή θερμότητας καυσαερίων και λειτουργίες. Έχουν εσωτερική μόνωση καμινάδες για να δημιουργήσει ένα ισχυρό σχέδιο για την έντονη καύση. Το σχέδιό μου χρησιμοποιεί ένα θάλαμο καύσης κάτω σχέδιο. Άχρηστα ξύλο έχει τοποθετηθεί ακριβώς πάνω από την υπάρχουσα καύση ξύλου στο εσωτερικό της καύσης chamber.Â Η φλόγα που κάτω από την ισχυρή σχέδιο αντί να αυξάνεται από το θάλαμο, όπως θα περίμενε κανείς. Το αποτέλεσμα είναι ότι ΟΛΑ προϊόντα καύσης διέρχονται μέσω του θερμότερο τμήμα της φωτιάς με αποτέλεσμα την πολύ πλήρης καύση, παράγουν τη μεγαλύτερη ποσότητα της θερμότητας και τη μείωση των προϊόντων ατελούς καύσης, όπως μονοξείδιο του άνθρακα και καπνού. Να συλλάβει τόσο της θερμότητας όσο το δυνατόν και ακτινοβολούν το μέσα στο δωμάτιο, τα καυσαέρια διέρχονται μέσω ενός δευτερεύοντος θαλάμου (πολύ μεγαλύτερο από το θάλαμο καύσεως) που απορροφά και ακτινοβολεί τη θερμότητα. Τέλος τα σχετικά δροσερό καυσαέρια αποβάλλονται μέσω ενός σωλήνα εξαγωγής.

Η εικόνα που ακολουθεί δείχνει το βασικό σχεδιασμό.



Μονωτικά την καπνοδόχο εξασφαλίζει μια μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των καυσαερίων μέσα στην καπνοδόχο και αυτών εκτός αυτής. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας προκαλεί μια ανισορροπία πυκνότητα με αποτέλεσμα ένα ισχυρό σχέδιο. Τα θερμά καυσαέρια στην άνοδο της καπνοδόχου, ενώ τα καυσαέρια ψύκτη εκτός της πτώσης καμινάδα, και η όλη διαδικασία εισάγει φρέσκο ​​αέρα μέσα στο θάλαμο καύσης, υποστηρίζοντας έντονη καύση. Στο σχεδιασμό μου, η ακτινοβολούσα θαλάμου είναι περίπου 18 "σε διάμετρο από περίπου 36" υψηλό, ενώ ο θάλαμος καύσης είναι μόνο περίπου 4 "από 4" επί 10 ". Μην αφήνετε το συνολικό μέγεθος της κουζίνας σας ξεγελάσει. Καίει μόνο ένα ζευγάρι χούφτες του ξύλου σε μια στιγμή. Το μεγάλο μέγεθος απαιτείται να απορροφά και ακτινοβολεί τη θερμότητα, να μην περιέχει το καύσιμο.

Κατασκευή
Οι Rocket θερμαντήρες μάζα σόμπα συχνά χτίστηκε από χαλύβδινα βαρέλια. Αυτά είναι βολικό δεδομένου ότι έχουν μια επίπεδη κορυφή που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το μαγείρεμα. Δεν είχα όμως ένα εύχρηστο. Αυτό που έκανα ήταν να παλιό ηλεκτρικό ζεστού γονείς μου »νερό που μόλις είχε αντικατασταθεί από τότε που διάβρωση και διαρροή. Εκτός από αυτό θα χρησιμοποιηθεί κάποια 3 "σωλήνα χάλυβα διαμέτρου, περίπου 4" χ4 "τετραγωνική σωλήνωση, και κάποια επίπεδη πλάκα από χάλυβα, όλα περίπου 1/8" πάχος τοιχώματος (αν και αυτό είναι πιθανώς παχύτερο από ό, τι είναι απαραίτητο). Θα χρησιμοποιηθεί επίσης κάποια εύκαμπτο σωλήνα αλουμινίου (διοχέτευση πιστολάκι) για να τροφοδοτήσει την εξάτμιση από τον πύραυλο σόμπα στο υπάρχον τζάκι μου.
 


Πάνω απ 'είναι μια εικόνα από τα εσωτερικά μέρη της σόμπας (θάλαμο καύσης και καμινάδα), που συστάθηκε για την αρχική δοκιμή για να βεβαιωθείτε ότι θα παράγει αρκετό σχέδιο για έντονη καύση. Το αλουμίνιο flex σωλήνωση συνδέεται με την κορυφή της καπνοδόχου για δοκιμή μόνο. Στο τελικό προϊόν θα πρέπει να συνδέεται με την πλευρά της σόμπας. Η καμινάδα είναι μονωμένη με 1 "περίπου του Roxul (α μόνωση πετροβάμβακα που θα ανέχονται υψηλότερες θερμοκρασίες από ό, τι μόνωση υαλοβάμβακα) και τυλιγμένο με κολλητική ταινία αλουμινίου φούρνο για να κρατήσει τη μόνωση στη θέση του.



Η παραπάνω εικόνα δείχνει η δεξαμενή ζεστού νερού κοπεί να δεχθεί το θάλαμο καύσης και καμινάδα.



Η παραπάνω εικόνα δείχνει το θάλαμο καύσεως και η καμινάδα συγκολλάται στην πλευρά της δεξαμενής θερμού νερού. Σημειώστε το μπλοκ από ξύλο μεταξύ του τέλους της καπνοδόχου και της εσωτερικής επιφάνειας της δεξαμενής για να εξασφαλίζεται η κατάλληλη διάκενο για τα καυσαέρια. Αυτό το κομμάτι του ξύλου θα αφαιρεθεί μετά την καμινάδα συγκολλάται στη θέση του.



Mad επιστήμονας στο χώρο εργασίας ...



Και μετά ... ένα μάτσο πιο συγκόλλησης και μια εργασία χρωμάτων που έχω παραμελήσει να τραβήξετε φωτογραφίες της ... βιόλα! ... Το τελικό προϊόν. Η ταινία χρώματος ασημί γύρω από το κάτω μέρος δεν είναι μια λωρίδα αγώνων. Καλύπτει την ραφή όπου συγκολλάται στον πυθμένα της δεξαμενής πάλι. Δεν ήθελα να το συγκόλλησης μόνιμα από τότε που μπορεί να θέλουν να αποσυναρμολογήσετε τη σόμπα αργότερα για επιθεώρηση.



Παρατηρήστε ότι έβγαλα ένα υαλοπίνακα από την αριστερή πόρτα του τζάκι μου και το αντικατέστησε με χαρτόνι. Το αλουμίνιο flex σωλήνα περνά άνετα μέσω μιας τρύπας στο χαρτόνι για να απομακρύνει τα καυσαέρια μέσα στο τζάκι, όπου, ακόμα ζεστό, να φουσκώσουν και να βγείτε μέσα από την υπάρχουσα καμινάδα. Ξέρω ότι είστε πιθανώς σκέψης θα πρέπει να είναι τρελός για να χρησιμοποιήσετε ένα καύσιμο υλικό όπως το χαρτόνι για το σκοπό αυτό, αλλά το γεγονός είναι ότι ο όγκος των καυσαερίων από αυτή την σόμπα είναι τόσο χαμηλή και η σόμπα είναι πολύ αποτελεσματική στην απομάκρυνση της θερμότητας από την εξάτμιση ότι αυτό το σωλήνας αλουμινίου φθάνει μέγιστη θερμοκρασία μόνο περίπου 60 βαθμούς C κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Αυτό είναι πιο δροσερή από ένα τυπικό φλιτζάνι καφέ. Η κορυφή της σόμπας παίρνει πολύ θερμότερος, φυσικά.



Έκανα επίσης ένα απλό μεταλλικό πλέγμα που μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το θάλαμο καύσης για την πρόληψη σπινθήρες από βρεθώ έξω στο δωμάτιο όπου θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανάφλεξη κάτι (ή πιο πιθανό απλά αφήνουν σημάδια καψίματος που σιγοκαίει στο χαλί). Έχω ένα άλλο κάλυμμα, που δεν φαίνεται, η οποία είναι ένα στερεό χαλύβδινο έλασμα. Είναι χρήσιμο για την κατάσβεση γρήγορα την φωτιά και να αποφευχθεί η διείσδυση του αέρα όταν η σόμπα δεν είναι σε χρήση.



Πάνω απ 'είναι μια φωτογραφία του καθαρισμού. Η πλάκα που αποτελεί τον πυθμένα του θαλάμου καύσεως είναι αφαιρούμενο. I σύρετε ακριβώς έξω, όπως φαίνεται στη φωτογραφία και η στάχτη πέφτει σε οποιοδήποτε κατάλληλο δοχείο (είμαι χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό δίσκο πάνω). Έχω διαπιστώσει ότι καλύτερο για να καθαρίσει τη στάχτη από κάθε εβδομάδα ή έτσι ώστε τη στιγμή που υπάρχει περισσότερο από περίπου ένα φλιτζάνι γεμάτο θα καλύψει το κάτω μέρος του θαλάμου καύσης και να αρχίσει να συσσωρεύονται στο σωλήνα μεταξύ του θαλάμου καύσης και την εσωτερική καμινάδα . Στη συνέχεια, είναι λίγο πιο δύσκολο να πάρει και τελικά θα αρχίσουν να μειώνουν το σχέδιο. Εκ των υστέρων, την πρόσβαση μέσα από την πλευρά του θαλάμου καύσης αντί του πυθμένα θα ήταν περισσότερο χρήσιμο.

Μήπως αυτό το έργο;
Λοιπόν ... πραγματικά ... λειτουργεί πολύ καλά. Η διαφορά μεταξύ καύση ξύλου στο τζάκι και τα ξύλα που καίγονται στο φούρνο αυτό είναι απίστευτο. Μπορείτε πραγματικά να το ζήσετε για να πιστεύετε ότι μπορείτε να πάρετε τόσο πολύ θερμότητα από μια μικρή χούφτα από ξύλο. Έχω τροφοδοτείται τζάκι μου για ώρες με σχεδόν καμία αλλαγή σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά αυτό διαρκεί μόνο λίγα λεπτά για τον πύραυλο σόμπα για να αυξήσει τη θερμοκρασία του δωματίου αισθητά. Μπορεί να πάρει πολύ χρόνο για να περάσει όλο το ξύλο θραύσματα μου σε αυτό το ρυθμό. Η διατροφή των σόμπα κάθε βράδυ μετά τη δουλειά, έχω μόνο κατάφερε να περάσει περίπου ένα κάδο (ίσως 20kg) από ξύλο εβδομάδα. Μέρος του προβλήματος είναι η εποχή. Ακριβώς δεν παίρνει πολύ ζέστη για να πάρει το σπίτι σε μια άνετη θερμοκρασία αυτή τη στιγμή στις αρχές της άνοιξης. Θα είμαι σε θέση να κάψει πολύ περισσότερο ξύλο στο φούρνο επόμενο χειμώνα.



Οικονομίες
Κατά μέσο όρο η θερμική ενέργεια διατίθεται από την καύση ξύλου είναι περίπου 4,5 kWh ανά kg (υποθέτοντας 20% περιεκτικότητα υγρασίας). Υποθέτοντας ότι περίπου το 80% της απόδοσης της σόμπας (μόνο μια πρόχειρη εκτίμηση) εξάγεται η θερμότητα θα είναι περίπου 3,5 kWh ανά kg. I θερμάνει το σπίτι μου με την ηλεκτρική ενέργεια που κοστίζει περίπου $ 0,07 ανά kWh. Ως εκ τούτου, η θερμαντική αξία του ξύλου θραύσματα μου είναι περίπου $ 0,25 ανά kg και από την καύση περίπου 20 κιλά ανά εβδομάδα εξοικονομήσει περίπου $ 5 ανά εβδομάδα στις δαπάνες θέρμανσης ή περίπου το 50% των εξόδων θέρμανσης μου για αυτή την εποχή του έτους. Ταμιευτήριο θα είναι πολύ μεγαλύτερη το χειμώνα, όταν η σόμπα μπορεί να λειτουργεί πιο συχνά χωρίς το δωμάτιο να γίνει άβολα καυτό.

Γιατί να μην αγοράσει μόνο ένα ένθετο τζάκι;
Έχω σκεφθεί να αγοράσουν ένα ένθετο τζάκι αλλά αφού μάθουν για τις σόμπες πυραύλων που απέρριψε γρήγορα την ιδέα, διότι:

ένα ένθετο είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι λιγότερο αποτελεσματική
αυτός θα απαιτεί σημαντικά μεγαλύτερο κόστος και προσπάθεια για να εγκαταστήσει
δεν θα προσφέρει σχεδόν την ίδια τιμή συνομιλία
Δεν θα είναι σε θέση να εκ νέου σκοπό υπάρχον υλικό αποβλήτων, όπως οι γονείς θερμοσίφωνα μου
δεν θα είναι φορητό (Ανυπομονώ να λειτουργούν πυραύλων σόμπα μου στην αυλή μας για δροσερά βράδια του καλοκαιριού).
Τι γίνεται με την προσθήκη θερμικής μάζας; Θα ότι είναι πιο αποδοτικό;
Σόμπες ξύλου χρησιμοποιείται ως πρωταρχική πηγή θέρμανσης για ένα σπίτι θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη από τη θερμική μάζα (φανταστείτε αντικατάσταση μικρού μήκους μου από σωλήνα αλουμινίου flex με 30 ή 40 πόδια του αγωγού θαμμένος μέσα σε ένα ζευγάρι από τόνους μπετόν και θα έχουν το δικαίωμα ιδέα ). Η θερμική μάζα θερμότητας αποθηκεύει και απελευθερώνει αργά στο σπίτι, βράδυ έξω της θερμοκρασίας και επιτρέποντας στο φούρνο να λειτουργεί διακεκομμένα.

Ωστόσο, για μια σόμπα όπως το ορυχείο που χρησιμοποιείται μόνο για συμπληρωματική θέρμανση, θερμική μάζα δεν είναι μεγάλο πλεονέκτημα δεδομένου ότι μία ομοιόμορφη θερμοκρασία μπορεί να διατηρηθεί απλά μεταβάλλοντας την είσοδο θερμότητας από το κύριο σύστημα (το οποίο συμβαίνει αυτόματα, δεδομένου ότι ελέγχεται από ένα θερμοστάτη) . Για παράδειγμα, όταν λειτουργούν πυραύλων σόμπα μου το χειμώνα, ηλεκτρικά καλοριφέρ μου αυτόματα περικοπές έτσι ώστε η θερμοκρασία του σπιτιού δεν αυξηθεί σημαντικά.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η θερμική μάζα, από μόνη της, δεν τη βελτίωση της αποδοτικότητας. Βελτιωμένη απόδοση είναι συχνά μια παρενέργεια της προσθήκης θερμική μάζα, αλλά η βελτίωση είναι πραγματικά μόνο ένα αποτέλεσμα της εκχυλίσεως περισσότερη θερμότητα από τα καυσαέρια. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί το ίδιο εύκολα χωρίς την προσθήκη οποιουδήποτε θερμική μάζα. Για παράδειγμα, θα μπορούσα να εξαγάγετε περισσότερη θερμότητα από την εξάτμιση μου απλά με τη χρήση ενός πλέον κομμάτι του αγωγού αλουμινίου ανάμεσα στην κουζίνα και τζάκι (έχω σημειωθεί ότι η θερμοκρασία των καυσαερίων πέφτει περίπου το μισό δρόμο προς περιβάλλοντος για κάθε 20 εκατοστά μήκος του σωλήνα).

Έτσι, σε ένα κέλυφος καρπών με κέλυφος, θερμική μάζα δεν είναι πραγματικά ότι χρήσιμο για μια σόμπα που είναι προορίζονται για χρήση μόνο ως συμπληρωματική θέρμανση, εάν το κύριο σύστημα θέρμανσης είναι σε θερμοστάτη.

Περαιτέρω ανάγνωση
Υπάρχουν πολλές καλές πληροφορίες για σόμπες πυραύλων σε απευθείας σύνδεση. Μια αναζήτηση στο Google για "κουζίνα πυραύλων" ή "πύραυλος θερμάστρα μάζα" θα αποφέρουν θετικά αποτελέσματα, αλλά http://www.rocketstove.org είναι ίσως το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε. Υπάρχει επίσης ένα εξαιρετικό βιβλίο με τίτλο Rocket Θερμοσίφωνες Μαζικής διαθέσιμο για αγορά σε μορφή PDF στο http://www.rocketstoves.com . Υπάρχουν επίσης διάφορα βίντεο σε απευθείας σύνδεση από πυραύλων σόμπες σε δράση. Αναζήτηση για αυτούς στο http://www.youtube.com .






Έργα Reader
Αν κάποιος εκεί έξω αποφασίζει να χτίσει έναν πύραυλο σόμπα με βάση αυτό ή ένα παρόμοιο σχέδιο, θα ήμουν ευτυχής να δημοσιεύσετε κάποιες φωτογραφίες από το έργο σας, ή αν έχετε δική σας ιστοσελίδα, επιτρέψτε μου να ξέρω και εγώ θα δημοσιεύσουμε ένα σύνδεσμο παρακάτω.

12/13/2010: Ένας αναγνώστης, Brent, έχτισε τη δική του κουζίνα πυραύλων μετά από ένα παρόμοιο σχέδιο (αν και ήταν αρκετά έξυπνος για να θέσει το καθαρισμού στην πλευρά του θαλάμου καύσης και όχι στο κάτω μέρος). Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την κουζίνα του, στα σχόλια, ή να ρίξετε μια ματιά σε μερικές φωτογραφίες και ένα βίντεο στο blog του Brent: http://streetjesus.blogspot.com/2010/12/rocket-mass-heater-project.html .

11/26/2012: Ένας άλλος αναγνώστης, ο John, μου έστειλε αυτές τις εικόνες του έργου του. Έχει χρησιμοποιώντας μια μεγάλη δεξαμενή νερού για θερμική μάζα με ένα πηνίο σωλήνωσης χαλκού τυλιγμένα γύρω από την εσωτερική καμινάδα της σόμπας για μεταφορά θερμότητας.
μεταφραση gogle
http://www.iwilltry.org/b/build-a-rocket-stove-for-home-heating/

Σχόλια