Θερμοστατική βαλβίδα ασφαλείας ξυλολέβητα


Θερμοστατική βαλβίδα ασφαλείας ξυλολέβητα 
Οι λέβητες στερεών καυσίμων έχουν τον κίνδυνο υπερθέρμανσης κατά την λειτουργία τους και κυρίως λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Ο κυκλοφορητής σταματάει και η θερμότητα από την καύση αυξάνεται απότομα. Σε αυτή την περίπτωση η θερμοστατική βαλβίδα που δεν απαιτεί ηλεκτροδότηση θα τεθεί σε λειτουργία και θα διασφαλίσει την ψύξη του λέβητα.

Μόλις η θερμοκρασία ανέβει στους 90-100οC, η βαλβίδα ανοίγει και επιτρέπει την είσοδο κρύου νερού από το δίκτυο πόλης. Το νερό ψύξης που χρησιμοποιήθηκε απορρίπτεται στην αποχέτευση. Για την σωστή λειτουργία η βαλβίδα πρέπει να εγκατασταθεί στην προσαγωγή του λέβητα στο σημείο που θα εμφανιστεί η μεγαλύτερη θερμοκρασία. Οι υδραυλικές συνδέσεις του λέβητα γίνονται όπως στο σχήμα. Το σετ ασφαλείας και η βαλβίδα ασφαλείας ξυλολέβητα από υπερθέρμανση συστήνονται για την σύνδεση με κλειστό δοχείο διαστολής.
********************************************************************
Η Θερμοστατική βαλβίδα ασφαλείας ξυλολέβητα αποστάσεως χρησιμοποιείται κυρίως σε λέβητες μαντεμένιους που δεν διαθέτουν ενσωματωμένο εναλλάκτη προστασίας. Για την λειτουργία απαιτείται το κρύο νερό εισαγωγής στην βαλβίδα να έχει μεγαλύτερη πίεση απο το νερό στο εσωτερικό του λέβητα.
ΠΡΟΣΘΉΚΗ  ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΙΚΗΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΑΣΦΑΛΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΚΙ

Σχόλια