Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ όσοι φούλαραν δεξαμενές με πετρέλαιο θέρμανσης!


Το ΣΔΟΕ ετοιμάζεται να «επισκεφθεί» όσους αποφάσισαν τις τελευταίες ημέρες του Απριλίου να προμηθευτούν με πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα. Από τη μία πλευρά οι καταναλωτές έσπευσαν να επωφεληθούν από τις συγκριτικά χαμηλότερες τιμές πριν τις αυξήσεις έως και 40 λεπτά το λίτρο που προβλέπεται από το Μνημόνιο να επιβληθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.



Από την άλλη πλευρά το Σώμα Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος έχει ενδείξεις πως υποκρύπτονται και προσπάθειες κερδοσκόπων να αποθεματοποιήσουν τεράστιες ποσότητες πετρελαίου, προκειμένου να το ρίξουν στην αγορά το φθινόπωρο σε υψηλότερες τιμές ή και σαν πετρέλαιο κίνησης.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με το σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ, θα επιλέξει στόχους με βάση τα στοιχεία, βάζοντας στο μικροσκόπιο ακόμα και οικιακούς καταναλωτές που εμφανίζονται να έχουν προμηθευτεί από 3 ή 4 τόνους καυσίμων, για να διενεργήσει επιτόπιους ελέγχους και να διαπιστώσει αν όντως διαθέτουν τόσο μεγάλες δεξαμενές και φυλάνε εκεί τις ποσότητες που δηλώνουν πως αγόρασαν, ή αν η συναλλαγή ήταν εικονική.

Υπενθυμίζεται πως το σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ αποκάλυψε πρόσφατα και το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται εκατοντάδες διακινητές καυσίμων, οι οποίοι δήλωναν στο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των πωλήσεων καυσίμων ότι… τροφοδοτούσαν με καύσιμα ακόμα και νεκρούς, τον οποίο φυσικά ο ΑΦΜ είχε διαγραφεί από τα μητρώα της εφορίας.

Σχόλια