Φωτοβολταϊκά: στο αρχείο βάζει η ΔΕΗ 2.000 στάσιμους φακέλους


Στο αρχείο ετοιμάζεται να βάλει η ΔΕΗ πάνω από 2.000 στάσιμους φακέλους αγροτικών κυρίως φωτοβολταϊκών, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tanea.gr.


Τα πρώτα ειδοποιητήρια «ο φάκελός σας μπαίνει οριστικά στο αρχείο» άρχισαν από τον Απρίλιο να παραλαμβάνουν εκατοντάδες αγρότες αλλά και ιδιώτες των οποίων έχει λήξει η εξάμηνη διάρκεια των προσφορών για τους όρους σύνδεσης των φωτοβολταϊκών τους, αλλά στο μεταξύ δεν έχουν υπογράψει σύμβαση με τη ΔΕΗ, αφού δεν έχουν καταβάλει τα ποσά για τα απαιτούμενα έργα δικτύου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το μεγάλο ξεκαθάρισμα αφορά κυρίως αγρότες. Από τα 5.500 συνολικά αγροτικά φωτοβολταικά που έχουν πάρει μέχρι σήμερα προσφορές σύνδεσης έχουν κατασκευαστεί και λειτουργήσει μόλις τα 200.

Στόχος της ΔΕΗ είναι μέσα στους επόμενους μήνες να έχει ταχυδρομήσει πάνω από 2.000 επιστολές σε κατόχους προσφορών σύνδεσης, η διάρκεια των οποίων έχει λήξει οριστικά.

Βάζοντας τις αιτήσεις στο αρχείο θα απελευθερωθεί πολύτιμος ηλεκτρικός χώρος προς όφελος έργων που έχουν πιθανότητες υλοποίησης, αφού η ΔΕΗ θεωρεί ότι οι συγκεκριμένοι φάκελοι για οικονομικούς κυρίως λόγους των κατόχων τους δεν πρόκειται να περάσουν στη φάση της επένδυσης.

Σχόλια