Επανεμφάνιση της Defkalion


Επανεμφάνιση της DefkalionΜετά από τρίμηνη «σιγή ασυρμάτου» η εταιρία Defkalion επανεμφανίσθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με την δημοσίευση δελτίου τύπου μέσω της ιστοσελίδας της.

Στο δελτίο που επισυνάπτονται αρκετές φωτογραφίες από το εργαστήριο της εταιρίας και την πρότυπη συσκευή παραγωγής ενέργειας Hyperion, αναφέρονται τα εξής : «Η Defkalion Green Technologies έχει διατηρήσει τη σιωπή κατά τη διάρκεια της εργασίας μας αυτό το προηγούμενο έτος με διάφορα γεγονότα που απαιτούν δημόσιες δηλώσεις. Αναγγείλαμε ότι θα κάναμε τις ανακοινώσεις μας όταν θα έχουμε μία προσέγγιση στο τελικό προϊόν. Οι εικόνες κατωτέρω είναι από τα εργαστήρια μας και δείχνουν το έργο μας σε εξέλιξη. Θα εκδώσουμε μια πλήρη περίληψη των εξελίξεων μας μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες. Παρακαλούμε να στείλετε οποιεσδήποτε τεχνικές ή επιχειρησιακές αναζητήσεις πληροφοριών στο info@defkalion-energy.com. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.»




Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την εταιρία που φιλοδοξούσε να φέρει ενεργειακή επανάσταση, βασισμένη σε μια εφεύρεση του Ιταλού Αντρέα Ρόσσι, παράγοντας θερμική και ηλεκτρική ενέργεια με ψυχρή σύντηξη νικελίου και υδρογόνου. Η Defkalion δρομολογούσε μια σημαντική επένδυση στην Ξάνθη και είχε ανακοινώσει ένα πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μέχρις ότου τον Αύγουστο επήλθε ρήξη μεταξύ αυτής και του Αντρέα Ρόσσι. Ο Ιταλός προχώρησε με νέο Αμερικανό συνεργάτη και στις 28 Οκτωβρίου έκανε με επιτυχία στη Μπολόνια το τεστ παραγωγής 1 MW. Η Ελληνική εταιρία συνέχισε να εργάζεται παράλληλα προσπαθώντας να εξελίξει το τελικό προϊόν και αναπτέρωσε τις ελπίδες για την υλοποίηση της επένδυσης.

Σχόλια