Ενεργειακά τζάκια


energeiaka-tzakiaΤα ενεργειακά τζάκια αποτελούν ένα νέο τύπο τζακιών με πολλά οφέλη. Είναι κατασκευασμένα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και η καμινάδα πρέπει να τοποθετηθεί υποχρεωτικά με κλίση αμβλείας γωνίας. Τα ενεργειακά τζάκια έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν θερμαινόμενο αέρα που μπορεί να εξαχθεί στο χώρο που βρίσκεται το τζάκι ή και ακόμη σε οποιονδήποτε άλλο χώρο μέσα στο σπίτι. Όσο μικρότερη απόσταση πρέπει να διανύσει ο αέρας στον αγωγό τόσο μεγαλύτερη θα είναι η απόδοσή του.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα με ειδικό υποσύστημα να ζεστάνουν νερό το οποίο ένας κυκλοφορητής μπορεί να διοχετεύσει σε κλασσικά σωματα θέρμανσης.

Τα ενεργειακά τζάκια διαθέτουν ροοστάτη για τη καύση των ξύλων καθώς και θερμοστάτη για τη ρύθμιση της απαιτούμενης ποσότητας ξύλων.


Καθαρισμός ενεργειακών τζαμιών

energeiaka-tzakia (4)energeiaka-tzakia (6)Για να καθαριστούν τα ενεργειακά τζάκια χρησιμοποιούμε ηλεκτρική σκούπα για την εστία (πρέπει προηγουμένως έχουν σβήσει τελείως τα ξύλα που ήταν αναμμένα), καθαρό πετρέλαιο για το μαντέμι ενώ τα τζάμια μπορούν να καθαριστούν με ένα κοινό καθαριστικό τζαμιών αλλά στη περίπτωση που το τζάμι είναι πολύ βρώμικο υπάρχουν στην αγορά ειδικά καθαριστικά τζαμιών ενεργειακών τζακιών. Εφόσον γίνεται χρήση ξύλου ως καύσιμου υλικού, τότε η καμινάδα πρέπει να καθαρίζεται κάθε 1 με 2 χρόνια αναλόγως με το πόσο χρησιμοποιήθηκε το τζάκι.


Δειτε και μερικες φωτο    εναλλάκτες θερμότητας καμινάδας ( συλλεκτών θερμοτητας τζακιου )
Εφαρμογη
Στο κατω  πλαινο στόμιο εφαρμοζουμε τον ανεμιστήρα με σπιράλ  και απο τα δυο πανω περνουμε στον χώρο μας τον θερμό αερα 
Συμαντικο ομως ειναι και η  φυσική ροη του αερα να ενισχυθεί 

Αυτο επιτυνχανεται με μια η δυο μεγάλες περσίδες στο πανω πανω μερος  και μια οπή στο κάτω μέρος του τζακιού (εκτός φυσικά απο την τρύπα αερα της καύσης ) είτε  να επικοινωνούν με τον εσωτερικό χώρο  (συνιστάτε)  ειτε με τον εξωτερικό 

περισσοτερα τηλ 6932479481



Σχόλια

  1. Όταν στα ενεργειακά τζάκια έχουμε κλειστές τις εστίες τότε αξιοποιούμε στο μέγιστο βαθμό την απόδοσής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι ακριβώς είναι όπως το λες Βασιλικη,,,και η καταναλωση πέφτει πολύ χαμηλά εν σχέση με τα απλά τζακια που μονο ξύλα ΧΆΦΤΟΥΝ ( ΤΡΩΝΕ)ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ενεργειακο τζακι θα ηθελα να βαλω βεντιλατερ γινεται και αν πως ...Αν εχεις καμια φωτογραφια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται