ΤΙ ΕΊΝΑΙ Η ΘΕΡΜΌΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΠΌΚΙ




Μονάδες θέρμανσης καλαμποκιού είναι συσκευές που χρησιμοποιούν το κέλυφος καλαμπόκι για να παράγουν θερμότητα. Αν και είναι παρόμοια με ξυλόσομπες, έχουν σχεδιαστεί για να κάψει ένα στεγνό κοκκώδη καυσίμων, όπως το κέλυφος του καλαμποκιού.

Μονάδες θέρμανσης καλαμποκιού είναι πολύ ευπροσάρμοστο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να θερμάνει ένα μονόκλινο δωμάτιο, ένα ολόκληρο σπίτι, ένα υπαίθριο κτίριο σαν ένα υπόστεγο ή έναν αχυρώνα, ένα θερμοκήπιο, ένα εργοστάσιο, ή ακόμα και ένα ολόκληρο σύστημα το σχολείο ή το κολέγιο πανεπιστημιούπολη.

Τύπους μονάδων θέρμανσης καλαμποκιού


Μια σειρά από διαφορετικούς κατασκευαστές κάνουν τις μονάδες θέρμανσης καλαμπόκι. Διατίθενται σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και στυλ:

ένθετο τζάκι
χώρο ή θερμάστρα δωμάτιο
σόμπα
ζεστό φούρνο αέρα
boiler ζεστού νερού
Μονάδες θέρμανσης Corn διαφέρουν από τις σόμπες ξύλου με πολλούς τρόπους. Το πιο σημαντικό, μονάδες θέρμανσης καλαμπόκι κάψει το 20 τοις εκατό πιο ζεστό και καίει πολύ καθαρότερο από ξύλο. Η χρήση μιας μονάδας θέρμανσης καλαμπόκι εξαλείφει την καπνιστή μυρωδιά καμένου ξύλου, αλλά και εξαλείφει το βρώμικο καθαρισμού. Μονάδες θέρμανσης καλαμποκιού έχουν έναν ανεμιστήρα αέρα καύσης και θερμαστής καυσίμων, τα οποία δεν είναι κοινά σε πρότυπο σόμπες ξύλου. Μονάδες θέρμανσης καλαμπόκι δεν απαιτούν ένα παραδοσιακό σύστημα καμινάδα, αλλά απαιτούν μια διέξοδο εξάτμισης. Κάποιοι αεραγωγοί μπορούν να βγείτε από την πλευρά του κτιρίου, σαν μια διέξοδο για ένα στεγνωτήριο ρούχων.

ΚΑΎΣΙΜΟ ΠΗΓΉ καλαμπόκι χωρίς κέλυφος - την τυπική πηγή καυσίμων - πρέπει να είναι στεγνή, κατά προτίμηση σε 15 τοις εκατό περιεκτικότητα σε υγρασία ή λιγότερο. Για να μπορέσει η μονάδα να καίγονται πιο αποτελεσματικά, το καλαμπόκι θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από τα λεπτά σωματίδια. Το καλαμπόκι με πολύ λεπτών σωματιδίων και καλαμπόκι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με το καύσιμο θερμαστής σύστημα τρυπάνι.

Ορισμένες μονάδες κοινώς ονομάζεται φούρνους βιομάζα είναι σε θέση να καίει καλαμπόκι εκτός από τα άλλα καύσιμα βιομάζας όπως σφαιρίδια, κελύφη, μικρά ξύλινα τσιπ και άλλα δημητριακά, όπως σίκαλη, το σιτάρι και το κριθάρι.

Σχόλια