Θέρμανση από βιομάζα



Απελευθερώθηκε η χρήση βιομάζας στις κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης με την Υπουργική Απόφαση για τη...
«Ρύθμιση θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρμανση κτιρίων και νερού», που υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου.
Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ τονίζεται ότι η νέα Υπουργική Απόφαση αποσκοπεί αφενός στην απελευθέρωση της χρήσης βιομάζας (pellets και άλλα) στις κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης και αφετέρου στη θεσμοθέτηση ενός σύγχρονου πλαισίου ελέγχου των εκπεμπόμενων καυσαερίων από αυτές τις εγκαταστάσεις.


Επισημαίνεται ότι, με την απόφαση αίρονται οι περιορισμοί σχετικά με τη χρήση καυσίμων στερεής βιομάζας στις κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης σε όλη την Επικράτεια.

Υιοθετούνται, παράλληλα, αυστηρά και ολοκληρωμένα πρότυπα, όπως π.χ. στην περίπτωση των εγκαταστάσεων θέρμανσης που χρησιμοποιούν καύσιμα στερεής βιομάζας. Επίσης, ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τις λειτουργικές απαιτήσεις, καθώς και θέματα σχετικά με τη συντήρηση - ρύθμιση των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρμανση κτιρίων και νερού. Εκσυγχρονίζονται, τέλος, διατάξεις του υφιστάμενου ρυθμιστικού πλαισίου ώστε να ανταποκρίνονται στις τεχνολογικές εξελίξεις.

Σχόλια