Ψυχρή σύντηξη υδρογόνου – νικελίου;


Ψυχρή σύντηξη υδρογόνου – νικελίου;

Σύντηξη στην πυρηνική φυσική είναι η συνένωση (συνήθως ελαφρών πυρήνων) προς βαρύτερους με ταυτόχρονη παραγωγή ενέργειας. Για παράδειγμα οι πυρηνικές αντιδράσεις που πραγματοποιούνται στο εσωτερικό του ήλιου – όπου το υδρογόνο μετατρέπεται σε ήλιο – είναι πυρηνικές αντιδράσεις σύντηξης.  Στον αντιδραστήρα Νi-H πραγματοποιείται η εξώθερμη πυρηνική αντίδραση μεταξύ Νικελίου και Υδρογόνου. Ο πυρήνας Νικελίου (Το Νικέλιο συνίσταται 68% από το ισότοπο 58Ni, 26% από το 60Ni και 6% από 61Ni και 62Ni) απορροφά ένα πρωτόνιο (υδρογόνο) και μετατρέπεται σε πυρήνα Χαλκού, παράγοντας ενέργεια. Ο Χαλκός στη συνέχεια μετατρέπεται πάλι σε Νικέλιο διαμέσου της βήτα διάσπασης. Για παράδειγμα:
Αυτά όμως ήταν γνωστά πολλά χρόνια πριν. Πραγματοποιούνται όμως στον αντιδραστήρα Νi-Η με τρόπο ώστε η ενέργεια που παράγεται να είναι εκμεταλλεύσιμη;; Ίδωμεν





Macy, Μ., ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Andrea Rossi «Ενέργεια Catalyzer" Test, Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, 14 Ιανουαρίου, 2011. 2011 , LENR-CANR.org.

Λεπτομέρειες του Andrea Rossi, "Catalyzer Ενέργεια" Test, Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, 1/14/2001

Marianne Macy

Στις 14 Γενάρη 2011, Andrea Rossi υποβάλλουν του "Ενέργεια Catalyzer αντιδραστήρα", που καίει υδρογόνο σε νικέλιο καταλύτη, για εξέταση από τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και της INFN (Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής). Η δοκιμή είχε οργανωθεί από τον Dr Giuseppe Levi της INFN και το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και βοηθήθηκε από άλλα μέλη της σχολών φυσικής και της χημείας. Το αποτέλεσμα αυτό επιτεύχθηκε χωρίς την προσκόμιση κάθε μετρήσιμο πυρηνική ακτινοβολία. Το μέγεθος του αυτό το αποτέλεσμα υποδηλώνει ότι υπάρχει μια βιώσιμη ενεργειακή τεχνολογία που χρησιμοποιεί ευρέως διαθέσιμα υλικά, που δεν παράγει διοξείδιο του άνθρακα, και ότι δεν παράγει ραδιενεργά απόβλητα και θα είναι οικονομικό να οικοδομήσουμε.
Ο αντιδραστήρας χρησιμοποιείται λιγότερο από το 1 γραμμάριο υδρογόνου, λιγότερο από 1.000 W της ηλεκτρικής ενέργειας για τη μετατροπή 292 γραμμάρια νερού ανά λεπτό σε ~ 20 ° C σε ξηρό ατμό στους ~ 101 ° C. Η μονάδα ήταν ενεργοποιημένο και άρχισε την παραγωγή ορισμένων ατμό μέσα σε λίγα λεπτά, και μόλις έφτασε σε σταθερά επίπεδα συνέχισε την παραγωγή ατμού, έως ότου ήταν απενεργοποιημένο. Το ποσό της ενέργειας που απαιτείται για τη θέρμανση νερού 80 ° C και να το μετατρέψει σε ατμού είναι περίπου 12.000 watt. Ο Δρ Λεβί και η ομάδα του θα πρέπει να παράγει μια τεχνική έκθεση με λεπτομερή σχεδιασμό και την εκτέλεση της αξιολόγησής τους.
Ένας εκπρόσωπος της ομάδας των επενδύσεων δήλωσαν ότι έψαχναν για την παραγωγή κατά 20 μονάδες kW, και ότι εντός δύο μηνών θα προβεί σε δημόσια ανακοίνωση. Δήλωσε ότι η περάτωση των σπουδών τους αποκάλυψε μια «τεράστια, ευνοϊκή διαφορά στους αριθμούς" μεταξύ του κόστους για την παραγωγή του Rossi Catalyzer και άλλες «πράσινες» τεχνολογίες. «Είχαμε μια παρόμοια διαδήλωση πριν από έξι μήνες με την ίδια επιτυχία που είχαμε σήμερα. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι με τις βιομηχανικές προϊόν, το οποίο πιστεύουμε πως θα είναι μια επανάσταση. Είναι ένα εντελώς πράσινης ενέργειας." Ο εκπρόσωπος προσφέρονται ότι η εταιρεία κλήθηκε Δευκαλίωνα Ενέργειας, που ονομάστηκε για τον πατέρα της αυτοκρατορίας Greco Roman, και βασίστηκε στην Αθήνα.
Giuseppe Levi, PhD στην πυρηνική φυσική στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και ο οποίος εργάζεται στο INFN, προσφέρει αποκλειστικά σχόλια για το τεστ, το οποίο θεωρείται "ένα ανοιχτό πείραμα για τους φυσικούς Η ιδέα ήταν σαν ένα συνέδριο:. Να πούμε όλοι τι συνέβαινε και τελικά να αρχίσουν νέα ερευνητικά προγράμματα σχετικά με αυτό το θέμα. "
Οι πρώτες μετρήσεις Levi περιγράφονται οι μετρήσεις της ενέργειας για τον προσδιορισμό της εισόδου της ενέργειας στο εσωτερικό του αντιδραστήρα και η παραγωγή της ενέργειας του αντιδραστήρα."Δεν έχω πλήρη στοιχεία για την ακτινοβολία, αλλά απολύτως έχουμε μετρήσει ~ 12 kW (σε σταθερή κατάσταση) της ενέργειας που παράγεται με την εισροή περίπου μόλις 400 βατ. Θα ήθελα να πω αυτό είναι το κύριο αποτέλεσμα. Είδαμε επίσης την εν λόγω ενέργεια δεν ήταν καταγωγής χημικών, ελέγχοντας την κατανάλωση του υδρογόνου. Δεν ήταν μετρήσιμη κατανάλωση υδρογόνου, τουλάχιστον με μάζα 2 μετρήσεις μας. " Με τη μέτρηση με ένα πολύ ευαίσθητο κλίμακα, μέσα σε ένα ακρίβεια της 10ης του γραμμαρίου, Levi μετράται το βάρος της φιάλης υδρογόνου πριν και μετά το πείραμα «Αν η ενέργεια της χημικής προέλευσης που θα περίμενε κανείς να καταναλώσει περίπου 100 έως 600 περισσότερα από την ευαισθησία της κλίμακας. Μπορείτε μέτρο το μπουκάλι πριν και μετά και στη συνέχεια θα δείτε στις μετρήσεις σας, υπήρχε σχεδόν δεν καταναλώνεται το υδρογόνο. "
Η λειτουργία του αντιδραστήρα Rossi ήταν, Levi εξήγησε, άγνωστα σε αυτούς, λόγω της «μυστικά της βιομηχανίας." Είπε:. "Αυτό που κάναμε είναι να μετρηθεί το νερό στο ροή και είμαστε θέρμανσης και κάνει τον ατμό για το νερό Είμαστε μέτρηση της ροής του νερού και προσεκτικό έλεγχο ότι όλο το νερό είχε μετατραπεί σε ατμό, τότε είναι εύκολο για τον υπολογισμό δύναμη που δημιουργήθηκε. Είστε μέτρησης της ισχύος που γινόταν στο σύστημα από ένα αρκετά ευαίσθητο μετρητή ισχύος. Αρχικά, το σύστημα τίθεται σε λειτουργία και είχαμε 1 kW της εισόδου και στη συνέχεια θα μειωθεί με τη συμβολή μόλις 400 W. Η έξοδος ενέργειας ήταν σταθερή σε περίπου 12 kW. "
Η ταχύτητα ροής, Levi συνέχισε, μετρήθηκε με υψηλό επίπεδο ακρίβειας. . "Ο ρυθμός ροής ήταν 146 γραμμάρια σε 30 δευτερόλεπτα Χρησιμοποιώντας μια απλή μέτρηση δίνει ένα απλό αποτέλεσμα Υπήρξε μια αντλία θέση σε μια συνεχή ροή και τι έχω κάνει είναι -. Με τον αντιδραστήρα εντελώς απογείωση μετρήσεις - περάσαμε δύο εβδομάδες από την νερό που ρέει μέσα από το σύστημα να είναι βέβαιος για τη βαθμονόμηση μας. Μετά την περίοδο αυτή βαθμονόμησης έχω ελέγξει ότι η αντλία δεν είχε αγγίξει και όταν το έφερε εδώ για το πείραμα ήταν δίνοντας την ίδια ποσότητα νερού κατά τη διάρκεια όλων των πειράματος. Το νερό Ήταν που προέρχονται από Edison καλά και η αντλία ήταν μακριά από το σύστημα Τότε ήμασταν απελευθέρωση του ατμού στην ατμόσφαιρα?.. δεν υπήρχε ένας βρόχος "
Για να προσδιορίσετε αν ο ατμός έβγαινε ξηρά και σε ατμοσφαιρική πίεση, ο καθηγητής Gallatini, ειδικός στην Thermochemics και πρώην επικεφαλής της Χημικής Εταιρείας της Ιταλίας, επαλήθευσε ότι όλο το νερό βγήκε ο ατμός. «Δεν υπήρχε νερό στον ατμό," Levi πιστοποιηθεί. «Η εξωτερική μέτρηση θερμοκρασίας ήταν 101 βαθμούς ° σε ατμοσφαιρική πίεση." Το μέσο που χρησιμοποίησε ήταν Δέλτα OHM # HD37AB1347 Indoor Air Quality Monitor. Gallantini εισάγεται ο καθετήρας μέσα στο σωλήνα εξόδου με τον ατμό.
Levi ρωτήθηκε: Πώς υπολογίζει την παραγωγή θερμικής ενέργειας από την Ενεργειακή Catalyzer (ECAT);
Αυτός απάντησε, "Ο υπολογισμός είναι πάρα πολύ απλή. Επειδή εσείς γνωρίζετε τον αριθμό των g νερού ανά δευτερόλεπτο που παραδόθηκαν στη ECAT ξέρετε ότι πρέπει να αυξηθεί το νερό στους 100 ° C, αυτή είναι η μεταβατική φάση της λειτουργίας. Στιγμή που το νερό είναι στους 100 ° C η ενέργεια που χρησιμοποιείται για να κάνει το νερό σε ατμό. Παίρνει 2272 τζάουλ ανά γραμμάριο για να μετατρέψει το νερό σε θερμοκρασία 100 ° C με ατμό. Επειδή το ECAT προβλέπεται περισσότερη ενέργεια του ατμού έγινε θερμότερος, 101 ° C. Έτσι συντηρητική μας εκτίμηση της σταθερής κατάστασης θερμική απόδοση της ECAT, παραμελώντας θερμική ακτινοβολία και άλλες απώλειες, είναι μόλις 2272 τζάουλ ανά γραμμάριο πολλαπλασιάζεται με το 4,9 γραμμάρια ανά δευτερόλεπτο = 11, 057 τζάουλ ανά δευτερόλεπτο ή Watts. Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να προσθέσετε την ενέργεια για να αυξήσει τη θερμοκρασία του νερού θα έχετε κατά περίπου 80 ° C και ο ατμός από ένα άλλο 1 ° C η συνολική θερμική ισχύς του ECAT αποδέσμευση είναι περίπου 12.400 Watt. Αυτές δεν είναι ακριβή εκτίμηση μας, αλλά δείχνουν ότι η εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από 400 W παράγει χρησιμοποιώντας ποσό του υδρογόνου σε λιγότερο από ένα γραμμάριο σε μια-δυο ώρες λειτουργίας βλέπουμε ένα σύστημα με ένα κέρδος ισχύος = 12400 / 400 = 31. "



Σχόλια